Barcelona és la ciutat europea que més va augmentar els seus embusos de tràfic en 2014

|

Embusament a l'entrada de Barcelona

Barcelona va ser la ciutat europea que més va augmentar la congestió (un 66% més), ja que els conductors barcelonins van experimentar 10 hores més de tràfic de mitjana respecte a l'any anterior, "passant de perdre 15 hores en tràfic l'any 2013 a 25 en 2014".

A més va ser la ciutat espanyola amb més embusos, segons l'informe anual d'Inrix sobre mesurament de tràfic, que constata que els conductors espanyols van perdre una mitjana de 17 hores en embusos: així, Espanya segueix en l'onzena posició entre els països europeus més congestionats.

El president i conseller delegat d'Inrix, Bryan Mistele, atribueix aquest augment, sobretot a Barcelona, a "la volta al creixement econòmic a Espanya" i al "augment constant dels nivells d'ocupació a les ciutats més grans del país", la qual cosa ha provocat un impacte en el tràfic, que s'ha materialitzat en un increment dels viatges per carretera i, per tant, en els nivells de congestió.

RÀNKING EUROPEU

Bèlgica lidera el ránking de països europeus amb més congestió, amb una mitjana de 51 hores gastades a l'any, i l'informe destaca que el 53% dels tretze països analitzats va augmentar els seus nivells de congestió en 2014 respecte a 2013, la qual cosa Inrix interpreta com a "reflex d'un creixement econòmic estable".

Malgrat l'augment de la mitjana d'hores perdudes en embusos a Espanya, cap ciutat del país està entre les 25 europees més congestionades: aquesta llista està encapçalada per Londres i la seva àrea metropolitana, amb 96 hores perdudes de mitjana (14 més que en 2013), seguida per Brussel·les (74), Colònia (65), Anvers i Stuttgart (ambdues amb 64 hores).

De les 94 ciutats europees analitzades, gairebé la meitat (48%) va experimentar un augment del tràfic en comparació de 2013: com en el cas d'Espanya i dels països europeus, Inrix atribueix aquest augment de les hores perdudes a les ciutats del continent al "creixement econòmic en 2014".

RÀNKING ESPANYOL

El primer lloc del ránking espanyol ho ocupa Barcelona, ja que els barcelonins van perdre una mitjana de 25 hores en embusos de tràfic durant 2014; després està Madrid, amb 22 hores, xifra molt similar a la de 2013.

A Sevilla, en tercer lloc, van anar 18 hores les que van estar els conductors en congestions; els de Bilbao, en quarta posició amb 16 hores, van reduir vuit hores de mitjana respecte a 2013; i li segueixen en cinquè i sisè lloc Zaragoza i València, amb 12 i 11 hores de mitjana.

L'informe també identifica les pitjors carreteres d'Espanya i les pitjors hores per circular per elles: un tram de 18,9 quilòmetres de la B-10 a Barcelona -el tram que va des de B-20/Montgat/Ronda de Dalt/Lleida/Girona/Terrassa fins a la Zona Franca/Port de Barcelona/Fira de Barcelona/Passejo Zona Franca- va ser la ruta més transitada els divendres a la tarda, registrant-se 27 hores perdudes en tràfic a l'any.

També l'hora punta dels matins a Madrid els primers dies de la setmana va suposar un temps perdut en tràfic equivalent a un dia complet (24 hores).

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH