El Govern licita el projecte de desplegament de la història social compartida per 300.000 euros

|

Neus Munté

La Consellera de Benestar Social i Família de la Generalitat, Neus Munté, ha licitat els serveis per a la realització del projecte de desplegament de la història social compartida, amb un valor benvolgut del contracte de 300.000 euros.

La història social compartida ha de garantir la disposició entre els agents dels serveis socials de la informació relativa a les prestacions de la cartera de serveis socials de tots els usuaris catalans.

La vigència del contracte serà per un any, que pot ser prorrogable, i el projecte es desenvoluparà al llarg de 2016 i, en cas de pròrroga, també durant 2017.

En una recent entrevista, la consellera de Benestar Social i Família i vicepresidenta de la Generalitat, Neus Munté, va assegurar a Europa Press que el projecte es trobava en una "fase molt avançada" amb la identificació de l'aplicació informàtica per dur-ho a terme.

Va explicar que el projecte va en la línia de simplificació i de guanyar eficàcia en la labor dels professionals dels serveis socials perquè disposin de l'historial d'una persona de la mateixa forma que es té en l'àmbit sanitari.

Munté va afirmar que la Generalitat s'ha bolcat d'una "manera intensa" en aquesta legislatura, s'estan donant passos important per disposar d'aquest instrument i han comptat amb una gran complicitat dels col·legis professionals i el sector.

LLEI DE SERVEIS SOCIALS

La llei de serveis socials de 2007 establia que el departament competent en matèria de serveis socials de la Generalitat establís un sistema d'informació social comuna, compartit i compartible.

Aquest sistema ha de garantir la privadesa de les dades, la seguretat de les comunicacions en l'intercanvi d'informació entre els agents implicats i la disponibilitat de la informació relativa a les prestacions i la cartera de serveis socials.

També el Pla Interdepartamental d'atenció i interacció social i sanitària (Piaiss) preveu que les conselleries de Salut i Benestar Social configurin una història clínica i social compartida mitjançant l'aplicació de les tecnologies de la informació

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH