Els turistes internaciones prefereixen Catalunya

|

Los turistas internaciones prefieren Catalunya

Catalunya segueix liderant l'arribada de turistes internacionals a Espanya amb 9,7 milions entre gener i juliol, un 5,5% més que en els primers set mesos de 2014 i el 25,8% del total nacional, segons dades de l'Enquesta de Moviments Turístics en Frontera (Frontur), difosa pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

Solament en el mes de juliol, Catalunya ha rebut 2,3 milions de visitants estrangers, un 9,1% més i de nou al capdavant nacional, amb un 26,6% del total; aquest mes va destacar l'augment en les arribades de francesos i asiàtics fonamentalment, i el bon comportament de nord-americans i llatí-americans.

El conjunt d'Espanya va rebre prop de 38 milions de turistes estrangers en els set primers mesos de l'any, un 4,7% més que en el mateix període en 2014.

PROCEDÈNCIA

Regne Unit, França i Alemanya van aportar el 54,5% del total de les arribades. Destaquen en la llista, en termes de creixement, Estats Units, amb un 21,3% més d'arribades a Espanya i el 2,4% del total d'aquestes, fins als 893.359 viatgers, seguida de Suïssa, amb un 9,1% més, fins a superar el milió de visitants (el 2,7% del total).

En canvi, descendeixen les arribades dels turistes russos (-37,5%), fins als 503.996 visitants, així com dels Països Nòrdics (-4,6%), amb un total de 2,9 milions de viatgers en els set primers mesos de l'any.

D'altra banda, els turistes britànics (23% del total d'arribades internacionals) van augmentar un 3,5%, fins a prop dels 8,7 milions, seguits dels procedents de França (16%), amb un 7,8% més, fins a superar els sis milions de turistes.

En tercer lloc, se situa el mercat alemany (15,5%), que augmenta un 1,3%, fins als 5,8 milions de turistes estrangers.

ATRACTIU DE LES ILLES

Després de Catalunya, lus destinacions preferides per als turistes estrangers segueixen sent Canàries i Balears amb un 17,4% i un 17,2% del total nacional, respectivament.

Canàries ha registrat 6,6 milions de viatgers internacionals fins a juliol (+0,9%) i Balears suma un total de 6,5 milions de visitants estrangers (+3,9%).

Cap comunitat descendeix en els set primers mesos de 2015, mentre que en vies d'accés destaca l'augment d'aeroports (80,9% del total), amb un 4,5% més respecte al mateix període un any abans, enfront de carreteres (17,5% del total d'arribades), que augmenta un 5,5%.

REPUNTA L'ALLOTJAMENT HOTELER

Per la seva banda, l'allotjament hoteler repunta un 3,2% enfront del no hoteler, que s'incrementa en un 7,4% fins a juliol, impulsat sobretot per l'habitatge llogat (+12,6%).

Els viatges amb paquet van caure un 2,8% en els set primers mesos de l'any, acaparant el 28,8% del total, amb 27 milions de viatgers, enfront dels de sense paquet turístic, que van créixer un 8,1%, amb el 71,2% del total, fins als 10,9 milions de turistes.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH