El Congrés celebra les últimes 25 compareixences d'alts càrrecs sobre els Pressupostos

|

El Congrés celebra les últimes 25 compareixences d'alts càrrecs sobre els Pressupostos

El Congrés dels Diputats rebrà aquest dijous les últimes 25 compareixences d'alts càrrecs del Govern per detallar el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016, que quedaran així llests per al seu debat de totalitat la setmana vinent.

Després de dos dies de compareixences, la Comissió de Pressupostos es reunirà una vegada més des de les 9.00 hores i en sessió de matí i tarda per rebre, per aquest ordre, al sotssecretari de la Presidència, Federico Ramos; al president del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), Félix Requena; al secretari d'Estat de Defensa, Pedro Argüelles, i a la sotssecretària del mateix departament, Irene Domínguez-Alcahud.

Continuaran l'ordre del dia el director general de l'Agència Tributària (AEAT), Santiago Menéndez; la presidenta de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO); Irene Garrido; el president de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), Ramón Aguirre; el president de l'Agència EFE, José Antonio Vera; i el seu homòleg en RTVE, José Antonio Sánchez.

COMISSIONS SECTORIALS

També des de les 9.00 hores es reunirà la Comissió d'Indústria, per la qual desfilaran els secretaris d'Estat de Turisme, Telecomunicacions i Energia, Isabel Borrego, Víctor Calvo-Sotelo i Alberto Nadal, respectivament; així com la secretària general d'Indústria, Begoña Cristeto, i el sotssecretari del Ministeri, Enrique Hernández.

En l'àmbit social s'han ampliat les compareixences previstes en un primer moment i, finalment, se citarà a la sotssecretària de Sanitat, María Jesús Frare; a la secretària d'Estat de Serveis Socials i Igualtat, Susana Cambrer; al secretari general de Sanitat i Consum, Rubén Moreno; a la delegada per a la Violència de Gènere, Blanca Hernández; i al seu homòleg en el Pla Nacional sobre Drogues, Francisco d'Assís Babín.

Finalment, les compareixences de Pressupostos es tancaran amb les intervencions en la Comissió d'Educació, on compareixeran el sotssecretari d'Educació, Fernando Benzo; el secretària d'Estat, Marcial Marín; el de Cultura, José María Lassalle; el secretari general d'Universitats, Juan María Vázquez; i el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal.

RESTA DEL CALENDARI

Conclosa aquesta fase de la tramitació parlamentària, els grups parlamentaris tindran de termini fins a les 14.00 hores del divendres 21 per presentar esmenes de totalitat contra el projecte de llei, que es debatran en el Ple els dies 25 i 26 amb la intervenció inicial del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per defensar els seus Pressupostos.

Les esmenes parcials, per la seva banda, es registraran abans de les 14.00 hores del divendres 27 d'agost i la Ponència incorporarà les que consideri pertinents entre el 2 i el 3 de setembre, de manera que la resta es debatran en Comissió durant la setmana del 7 a l'11 de setembre, data límit per donar llum verda al dictamen que serà elevat al Ple.

Allí, els diferents ministres aniran defensant un a un els comptes del seu departament durant la setmana del 14 al 16 de setembre, en una sessió plenària que conclourà amb les votacions i el mandat de remetre el text resultant al Senat, on haurà de repetir-se la mateixa tramitació.

En principi, la previsió és que la Cambra alta deixi liquidats els Pressupostos en la setmana del 13 al 15 de setembre, un mes després de rebre'ls, i qualsevol modificació que s'hagi introduït en el Senat haurà de ser ratificada pel Congrés, la qual cosa ocorrerà previsiblement en un Ple que se celebrarà el dijous 22 d'octubre, deixant així aprovats els Pressupostos de 2016 abans de la dissolució de les Corts per la convocatòria d'eleccions generals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH