dissabte, 19 de setembre de 2020

UGT de Catalunya reclama regular les ofertes de treball per evitar la seva opacitat

|

Laura Pelay

La secretària d'Estat del Benestar i Treball d'UGT de Catalunya, Laura Pelay, ha reclamat aquest dimecres que el Govern central reguli les ofertes de treball que hi ha al mercat perquè el sindicat les considera de "baixa transparència", i ha exigit que aquestes concretin salari, tipus de contracte, horari, temps d'experiència requerit i formació.

Així ho ha demanat en roda de premsa després de presentar l'informe 'Opacitat i precarietat en les ofertes de treball: el llegat de la crisi', un estudi sobre la precarietat i la falta de transparència de les ofertes de treball de portals web privats i públics.

L'anàlisi es va dur a terme durant la primera quinzena de juliol sobre 300 ofertes d'ocupació que cobrien 606 llocs de treball vacants, i ha buscat estudiar la forma i el fons de les ofertes.

En relació a la forma, s'ha desprès que el 71% de les ofertes no inclouen la dada del salari o remeten al conveni; el 52% ometen l'horari; el 30% el tipus de jornada, i el 13% el tipus de contracte.

Quant al fons, l'estudi llança que el 46% de les ofertes de treball són temporals; el 18% són ocupació temporal amb opcions a ser indefinit, i un altre 18% és indefinit, la qual cosa segons el parer de Pelay és fer "una recuperació de pa per avui però al següent mes tornar a caure en l'atur".

El tipus de jornada oferta és en un 46% completa; en un 21% és parcial i en un 3% és per hores.

SALARIS

Als salaris s'ha referit com a "escandalosos", perquè el 37% dels oferts són d'11.000 euros bruts a l'any, equivalent a entre 5 i 8 euros l'hora i uns 948 euros al mes, i ha considerat que és una evidència que l'ocupació que s'està creant és precari i malament pagat.

També ha destacat que el 22,89% de les ofertes es remitent al conveni en l'apartat del salari, per la qual cosa són "opaques perquè la persona ha d'anar a buscar el conveni i després de tot mai sap el que cobrarà".

FORMACIÓ

Referent a la formació requerida en aquestes ofertes, és de poca qualificació i per tant "l'ocupació que es crea és de poc valor afegit, la qual cosa genera pocs llocs de treball i que a la llarga seran proclius a sofrir els vaivens de l'economia".

L'estudi llança que un 31% de les ofertes exigeixen un nivell de FP1/cicle formatiu de grau mitjà/Batxillerat o FP2/cicle formatiu de grau superior, i un 36% un nivell d'EGB/AIXÒ o Certificat d'estudis.

En relació a l'experiència requerida, un 28% de les ofertes la sol·liciten sense especificar què tipus, i un 26% demanen un any com a mínim.

Entre altres requisits, en les ofertes també apareix en un 81% la completa disponibilitat del candidat i en un 30% que tingui permís de conduir.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH