Alts càrrecs de Foment, Interior, Ocupació, Justícia, Defensa i Economia passen avui pel Congrés per detallar els pressupostos

|

Congrés dels Diputats

Fins a 24 alts càrrecs dels ministeris de Foment, Interior, Ocupació, Justícia, Defensa i Economia passaran aquest dimecres pel Congrés per detallar el projecte de llei de Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) de 2016.

El segon dia de compareixences començarà a les 9.00 hores amb la convocatòria de les comissions parlamentàries de Foment, Interior i Pressupostos, mentre que la d'Ocupació s'iniciarà una hora més tard. Totes elles es perllongaran, si és necessari, fins a la tarda sense cap pausa per menjar.

Així, la Comissió de Pressupostos que presideix el socialista Enrique Serrano començarà el seu treball rebent al secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos, al que seguiran els seus homòlegs d'Economia, Íñigo Fernández de Mesa; de Comerç, Jaime García Legaz; i d'Investigació, Carmen Vetlla.

A continuació serà el torn de donar explicacions dels responsables de Justícia -la secretària d'Estat, Carmen Sánchez-Cortés, i la sotssecretària, Áurea Roldán- i tancaran la sessió el secretari d'Estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, i la secretària general de Coordinació Autonòmica i Local, Rosana Navarro.

COMPAREIXENCES SECTORIALS

En paral·lel s'estaran celebrant les compareixences davant la Comissió de Foment. L'ordre del dia inclou les intervencions del secretari d'Estat d'Infraestructures, Transport i Habitatge, en aquell temps president d'ENAIRE, Julio Gómez-Pomar; al sotssecretari de Foment, Mario Garcés; al secretari general d'Infraestructures, Manuel Nen; i a la secretària general de Transports, Carmen Llibreter.

Li seguiran el president de Renfe-Operadora, Pablo Vázquez, i el seu homòleg en Ports de l'Estat, José Llorca, i tancaran la sessió de la comissió parlamentària el president de l'administrador ferroviari Adif, Gonzalo Ferre.

Mentre, en la Comissió d'Interior intervindran, per aquest ordre i des de les 9.00 hores, el sotssecretari d'Interior, Luis Aguilera; el secretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez Vázquez; els directors generals de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional, Arsenio Fernández de Mesa i Ignacio Cosidó, respectivament; el secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste; la directora general de trànsit, María Seguí; i el president de SIEPSA, Andreu Roca Bassas.

Finalment, des de les 10.00 hores està convocada la Comissió d'Ocupació per escoltar al secretari d'Estat d'Ocupació, Juan Pablo Risc, i la secretària general d'Immigració, Marina del Corral.

ELS TREBALLS CONCLOUEN EL JUEVES

El dijous conclourà aquesta part de la tramitació parlamentària del Pressupost, amb les compareixences dels màxims responsables de Presidència, Defensa, l'Agència Tributària, l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) i la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), entre uns altres, així com amb els alts càrrecs dels ministeris d'Educació, Indústria i Sanitat.

Finalitzat aquest pas, els grups parlamentaris tindran de termini fins a les 14.00 hores del divendres 21 per presentar esmenes de totalitat contra el projecte de llei, que es debatran en el Ple els dies 25 i 26 amb la intervenció inicial del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, per defensar els seus Pressupostos.

Les esmenes parcials, per la seva banda, es registraran abans de les 14.00 hores del divendres 27 d'agost i la Ponència incorporarà les que consideri pertinents entre el 2 i el 3 de setembre, de manera que la resta es debatran en Comissió durant la setmana del 7 a l'11 de setembre, data límit per donar llum verda al dictamen que serà elevat al Ple.

Allí, els diferents ministres aniran defensant un a un els comptes del seu departament durant la setmana del 14 al 16 de setembre, en una sessió plenària que conclourà amb les votacions i el mandat de remetre el text resultant al Senat, on haurà de repetir-se la mateixa tramitació.

En principi, la previsió és que la Cambra alta deixi liquidats els Pressupostos en la setmana del 13 al 15 de setembre, un mes després de rebre'ls, i qualsevol modificació que s'hagi introduït en el Senat haurà de ser ratificada pel Congrés, la qual cosa ocorrerà previsiblement en un Ple que se celebrarà el dijous 22 d'octubre, deixant així aprovats els Pressupostos de 2016 abans de la dissolució de les Corts per la convocatòria d'eleccions generals.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH