CCOO alerta que el trasllat de RNE serà la fi de l'emissora a Barcelona 

|

CCOO alerta que el trasllat de RNE serà la fi de l'emissora a Barcelona

Ràdio Nacional d'Espanya es traslladarà al Centre de Producció de Programes de TVE a Sant Cugat del Vallés després que la Direcció de la Corporació de RTVE hagi decidit vendre la seu de l'emissora que es trobava en el Carrer Roc Boronat. Per a la secció sindical de CCOO de RNE aquesta "decisió empresarial economómicamente deficitària" suposarà "la fi de l'emissora".

En un comunicat, CCOO assegura que, des del primer moment que van tenir coneixement de la notícia van treballar "per revertir la decisió". Una decisió emmarcada en el punt 56 de l'Informe creat per la Direcció de la CRTVE "Procés de gestió de prioritat d'inversió" i que recoje la "unificació de TVE i RNE Barcelona".

Per a aquest sindicat, l'operació d'unificació és un "despropòsit" ja que l'Ajuntament de Barcelona va fer la concessió del terreny a la Corporació RTVE per un termini de 50 anys i des de fa 10 anys, l'edifici del carrer Roc Boronat treballa a ple rendiment i fins i tot, "fa poc" es va plantejar "la necessitat de construir un plató de televisió en la planta baixa per evitar que els convidats haguessin de desplaçar-se fins a Sant Cugat i també per aconseguir estar més prop de l'origen de les notícies".

En el mateix comunicat afirmen que encara que la mesura d'unificació estigui prevista en totes les notícies, no en totes "té sentit" ja que "cada centre té les seves característiques i no tots poden ser tractats de la mateixa forma". Para CCOO aquesta decisió "no té sentit" per quatre motius.

En primer lloc, i atenent a la rendibilitat econòmica, els diners que la Corporació RTVE obtindrà per la venda de l'edifici serà inferior a la inversió que haurà de fer per adequar i crear espai per albergar les dependències de RNE en el Centre de TVE a Sant Cugat.

En segon lloc, consideren que el nombre i la qualitat dels col·laboradors que assistiran als programes que es produeixen en RNE disminuirà de forma dràstica, ja que no és el mateix anar a les dependències actuals a Barcelona, que desplaçar-se a un polígon als voltants de Sant Cugat.

Un altre dels motius és que considerant "la despesa en desplaçaments que hauran d'assumir, els nombres es dispararan". I més, tenint en compte que ara els periodistes i tècnics de RNE es mouen per Barcelona en transport públic. Quan hagin de fer-ho des de Sant Cugat hauran d'utilitzar cotxes de producció o taxis i el mateix ocorrerà amb els col·laboradors i convidats que assistiran als programes.

Finalment, valoren que "la rapidesa de resposta davant una notícia no serà la mateixa" ja que ara els treballadors de RNE arriben als llocs on es produeixen les notícies en pocs minuts.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH