Jordi Martí demana que s'investigui la situació de l'empresa que explotava el cavall mort

|

JORDI MARTI CDC

El regidor de CiU, Jordi Martí, exigeix al Govern municipal que faci complir l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'Animals i davant la mort aquest dissabte d'un cavall que arrossegava un carruatge per a turistes li pregunta si pensa prohibir aquesta activitat a Barcelona.

Jordi Martí ha reclamat al Govern municipal que encapçala Ada Colau que investigui la situació administrativa de l'empresa que explotava el cavall mort ahir a la via pública mentre tirava d'un carro turístic.

Segons s'ha pogut conèixer en les últimes hores, anit va morir un cavall en la via pública de Barcelona, en concret a Montjuïc, després de desplomar-se aparentment per sobreesforç i possiblement d'un cop de calor, mentre arrossegava un carruatge turístic. Semblaria que un veterinari, en trobar-se el cavall desmaiat, li hauria acabat practicant l'eutanàsia al carrer per, presumptament, evitar-li més patiments.

Davant aquests fets, registrarà un conjunt de preguntes dirigides al Govern municipal:

- Té constància el govern municipal d'aquest desgraciat fet, produït el divendres 14 d'agost a la zona de Montjuïc?

- Va rebre la Guàrdia Urbana o algun altre recurs de titularitat municipal algun avís o requeriment d'intervenció davant aquesta situació?

- Quina és la situació administrativa de l'empresa o empreses que exploten aquest servei turístic?

- Quines actuacions ha pres aquest govern municipal perquè es compleixi l'Ordenança de Protecció, Tinença i Venda d'Animals pel que fa al benestar animal dels cavalls que arrosseguen carruatges turístics a la ciutat, amb anterioritat a aquests fets?

- Quines actuacions han pres els responsables polítics de l'àmbit del benestar animal amb l'objectiu d'investigar aquests fets?

- Pensa el govern municipal en obrir un expedient per conèixer les responsabilitats en què hagi pogut incórrer?

- Té previst el govern municipal instar la prohibició d'aquesta activitat?

- Quines accions pensa impulsar el govern municipal per garantir el compliment de la Llei de Protecció dels animals del Parlament de Catalunya i l'Ordenança municipals de Protecció, Tinença i Venda d'Animals, quant a l'activitat de l'empresa o empreses que exploten aquest servei amb cavalls.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH