La CNMV multa amb 6,2 milions a CX i BFA-Bankia per infraccions "molt greus"

|

La CNMV multa amb 6,2 milions a CX i BFA-Bankia per infraccions "molt greus"

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha sancionat amb 3,1 milions d'euros a Catalunya Banc (CX) i altres 3,1 a BFA-Bankia per infraccions tipificades com "molt greus", segons ambdues resolucions publicades pel Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

En concret, la CNMV imposa tres multes a CX, una d'elles per import de dos milions, com a successora en la responsabilitat declarada en relació a la comercialització de productes híbrids (participacions preferents i deute subordinat) per incomplir les obligacions d'informació previstes.

La comercialització d'aquests productes "sense avaluar si resultaven adequats als coneixements i experiència dels clients", entre altres raons, es va efectuar per Caixa Manresa, Caixa Catalunya i Caixa Tarragona, entitats que van donar lloc a CX.

El supervisor imposa també a l'entitat catalana una sanció per import d'un milió d'euros per la gestió no adequada dels conflictes d'interès generats per la realització de casis entre els seus clients a preus "significativament allunyats" del seu valor raonable.

La resolució d'aquestes sancions a CX només és ferma en via administrativa, sense perjudici de les potestats de revisió jurisdiccional que corresponen a la Sala contenciosa administrativa de l'Audiència Nacional.

Per la seva banda, la CNMV sanciona a la matriu de Bankia, Banc Financer i d'Estalvi (BFA), amb 2,1 milions d'euros com a successora en la responsabilitat declarada de Bancaixa (multa amb un milió), Caja Madrid (un milió) i Caixa Laietana (100.000 euros), i amb un milió d'euros a Bankia per infraccions molt greus "al no gestionar adequadament els conflictes d'interès generats per la realització de casis entre els seus clients a preus significativament allunyats del seu valor raonable".

La resolució que imposa les sancions a BFA-Bankia no és ferma en haver-se interposat contra la mateixa un recurs contenciós administratiu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH