El Senat porta gastats 1,43 milions per pagar els viatges dels parlamentaris de gener a juny

|

El Senat porta gastats 1,43 milions per pagar els viatges dels parlamentaris de gener a juny

El Senat porta gastats aquest any 1,43 milions d'euros a pagar els viatges dels parlamentaris entre gener i juny, el 90 per cent d'aquesta xifra, 1,16 milions, en els desplaçaments de les seves senyories entre Madrid i la circumscripció per la que han estat triats. De mitjana al mes, 895 euros per senador.

La institució que presideix Pío García-Escudero acaba de publicar en el seu web les xifres del segon trimestre de l'any: la Càmera va pagar 758.921 euros en viatges, gairebé un 13 per cent més que de gener a març. En el que va d'any, per tant, aquest capítol suma 1,43 milions d'euros abonats en total i des de novembre, data en la qual es va acordar donar a conèixer aquestes xifres, 1,81 milions.

La Càmera va decidir l'any passat donar a conèixer aquestes dades com una de les mesures per aplicar la llei de Transparència i arran de la polèmica pel pagament de viatges a Canàries de José Antonio Monago quan era senador per Extremadura. Segons les dades del segon trimestre de l'any, ólo el 8 per cent dels desplaçaments pagats actualment pel Senat són a destinacions fora de la província d'origen dels parlamentaris.

MENYS VIATGES FORA DE LA PROVÍNCIA

Del total pagat en el segon trimestre, la majoria la componen els viatges abonats per a l'activitat parlamentària dels parlamentaris, els realitzats entre el Senat i la província d'origen (anada i volta). En total, 633.815 euros en total, un 21 per cent més que en el primer trimestre de l'any.

Els denominats viatges d'activitat política, realitzats a una destinació aliena a la circumscripció del senador, van sumar 48.565,41 euros i van registrar un cost un 23,6 per cent inferior al del període gener-març.

cal assenyalar que al maig va haver-hi eleccions autonòmiques i municipals i es va intensificar l'activitat dels senadors a les seves províncies d'origen durant la precampanya i la campanya.

Quant als viatges oficials, el tercer capítol del que informa el Senat, van costar en el segon trimestre de l'any 3.468 euros, gairebé la meitat que de gener a març.

La xifra total pagada en el trimestre pel Senat, aquests 758.921 euros, no coincideix amb la suma del cost dels viatges parlamentaris, els polítics i els oficials; la primera xifra inclou les despeses de gestió, de cancel·lació i de canvi de bitllets, així com els bitllets emesos pendents d'ús, segons la informació facilitada pel Senat a la qual ha tingut accés Europa Press.

MÉS TRANSPARÈNCIA

La institució publica trimestralment la seva despesa en viatges tant en mitjans de transports públics (tren o avió) com a privats (en vehicle particular), encara que les xifres són les totals i no es diferencia per grups parlamentaris ni destinacions.

Entre altres mesures, es va acordar que els senadors hagin de justificar davant els seus portaveus per escrit els viatges que van a realitzar i que siguin aquells els que els autoritzin els desplaçaments fora de la seva circumscripció d'origen.

També el Congrés ofereix aquesta informació, encara que va publicar ja al juliol la relativa al segon trimestre de l'any. Sumat el període de gener a juny, la Cambra baixa va gastar 2,59 milions d'euros a sufragar els desplaçaments dels diputats.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH