Cornuts i apallissats, Don Limpio?

Carmen P .Flores

Carmen P. Flores

Ha de ser la calor, la cervesa, el vinet blanc ben fred, o el cubata carregat amb doble ració de gel, dic jo, però la veritat és que la gent de la política està alguna una mica tocada en aquesta campanya electoral que ja s'ha iniciat obertament.

Ha de ser la calor, la cervesa, el vinet blanc ben fred, o el cubata carregat amb doble ració de gel, dic jo, però la veritat és que la gent de la política està alguna una mica tocada en aquesta campanya electoral que ja s'ha iniciat obertament.

La imatge de Don Limpio Romeva, número u de la llista independentista, parlant del mal que tracta l'Estat a Catalunya, que fins i tot l'apallissa, és realment esperpèntica i em recorda la seva llarga etapa de militància comunista.

Ja s'ha canviat l'enemic opressor: abans era 'Espanya ens roba', després el Govern ens maltracta i ara l'Estat ens apallissa. Veurem l'evolució del discurs -segons el guió establert- al llarg d'aquests dos mesos d'intensa campanya. Però recordem que, quan parlem d'opressors, "la major part d'aquells que no volen ser oprimits, volen ser opressors", tal com deia Napoleó.

En aquesta primera posada en escena, no han participat els dos principals actors de l'obra, Artur Mas i Oriol Junqueras per a no "restar-li" protagonisme a Don Limpio i a l'elenc de primers actors, Lluís Llach, l'ex economista socialista i assessor d'empreses espanyoles, Germán Bel, Muriel Casal i la resta d'actors secundaris... que avui eren també protagonistes de la llista, els anomenats "independents" i dic jo, independents de què?

El de Romeva i bastants dels components de la llista és realment tan estrany, incomprensible i irracional que fa desconfiar a la gent dels veritables objectius dels polítics professionals que en nom de....s'atribueixen uns drets que no tenen i busquen el seu benefici particular i no el de la ciutadania que tant diuen defensar...

Diuen que mai es menteix tant com abans de les eleccions, durant la guerra i després de la cacera...

En política, el que importa no és saber qui és qui, sinó qui està amb qui. I d'això hi ha molt en aquests moments polítics en una Catalunya convulsa.

Mentre, en Tv3 alguna cosa es comença a "moure" entre els professionals que no estan d'acord de la utilització més que partidista que el govern de Mas està realitzant en els temes independentistes i afegeixo jo que, en els altres també. És l'arma mediàtica d'Homs i companyia i que tant joc i minuts està concedint la "tele que paguem tots, però que solament és d'uns pocs".

Ja era hora que s'alcessin algunes veus de crítica al que realment s'està realçant en la tele del règim i que tant dany ha fet a aquest país ja dividit, per molt que intenti amagar, aquest fet tan evident.

Però Don Limpio, vostè tranquil que les esquenes les té ben cobertes, veritat?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH