dissabte, 23 de març de 2019

El Suprem confirma la multa de 10 milions a Red Eléctrica per l'apagada de Barcelona en 2007

|

El Suprem confirma la multa de 10 milions a Red Eléctrica per l'apagada de Barcelona en 2007

El Tribunal Suprem ha ratificat la sanció de 10 milions d'euros imposada a Xarxa Elèctrica d'Espanya (REE, per les seves sigles en castellà) per l'apagada a Barcelona que va deixar sense servei a 323.000 usuaris l'any 2007.

En la seva sentència, la Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem falla que no hi ha lloc per al recurs de cassació interposat per REE contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en 2012.

En la seva fallada, el tribunal assenyala que no procedeix corregir el pronunciament de la sentència recorreguda, "posat que la determinació de l'import de la sanció pecuniària imposada es fonamenta de forma motivada en l'aplicació raonable del principi de proporcionalitat, per la qual cosa no resulta atendible la pretensió de la seva reducció pel fet de no haver infringit cap norma legal o reglamentària, o per haver-se tipificat inadequadament la conducta infractora".

D'aquesta manera, el Suprem ratifica la sanció que havia estat imposada al maig de 2012 pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a REE per l'avaria en la subestació de Maragall (Barcelona) i l'apagada que va deixar sense servei a milers de persones.

El TSJC resolia així el recurs contenciós-administratiu presentat per la companyia contra la decisió de la Generalitat de sancionar-la amb 11 milions d'euros per l'apagada.

L'incident va afectar a tretze Centres d'Assistència Primària (CAP), a diverses línies de metro, Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i Tramvia, i al subministrament d'aigua, entre altres afectacions.

El Govern va considerar llavors que la falta de subministrament es va produir per les deficiències de manteniment i conservació de la xarxa, alguna cosa que confirmava amb la seva fallada el TSJC, que de l'acord de la Generalitat únicament va canviar la quantia de la sanció.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH