La Seguretat Social garanteix als treballadors a temps parcial la prestació per cura de fill amb càncer

|

La Seguretat Social garanteix als treballadors a temps parcial la prestació per cura de fill amb càncer

Davant la denúncia formal del sindicat CCOO, la Seguretat Social ha emès un informe d'obligat compliment tant a les entitats gestores de la seguretat social com a les pròpies Mútues corregint el criteri restrictiu que algunes d'aquestes últimes havien establert, i obligant a reconèixer-se el dret a la prestació per cura de fill amb càncer també als treballadors a temps parcial.

La prestació econòmica per cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu es va engegar en 2011, amb acord de les organitzacions sindicals, i té com a objectiu garantir un subsidi als pares que es veuen obligats a reduir la seva jornada laboral, i per tant el seu salari, per cuidar de manera directa, contínua i permanent als seus fills o menors a càrrec durant el temps de la seva hospitalització i el tractament continuat de la malaltia.

La gestió d'aquestes prestacions pugui fer-la tant l'INSS o les Mútuas, depenent d'amb quin d'elles tingui concertada l'empresa la cobertura de les contingències professionals. Aquesta prestació es reconeix a tots els treballadors i treballadores que redueixen la seva jornada de treball, almenys, a la meitat; i la quantia del subsidi està en proporció a la part de salari que han perdut com a conseqüència d'aquesta reducció.

La Seguretat Social, entre altres qüestions, també adverteix que és l'informe mèdic l'únic document que acredita que el menor es troba efectivament en una situació mèdica que exigeix cura i atenció continuat, la qual cosa dóna dret a accedir a aquesta prestació econòmica.

De manera que les Mútues han de deixar d'utilitzar la possible escolarització del nen com un criteri per denegar o limitar la durada de la prestació econòmica als pares, ja que "en molts casos la pròpia escolarització forma part del tractament mèdic d'aquests nens", recorda CCOO.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH