Brussel·les forma expedient a Espanya per no respectar els drets dels treballadors nocturns

|

Brussel·les preveu un major creixement en 2015 per a Espanya però l'atur no baixarà del 24%

La Comissió Europea ha format expedient aquest dijous a Espanya per no respectar els drets dels treballadors nocturns recollits en la legislació comunitària pel que fa al límit d'hores de treball i al trasllat a torns diürns si hi ha problemes de salut, en particular en el Cos Nacional de Policia.

En concret, l'Executiu comunitari ha enviat a Espanya un dictamen motivat, segona fase d'un procediment d'infracció, en el qual li sol·licita formalment que modifiqui la seva legislació. Si no ho fa en el termini de dos mesos, Brussel·les podria portar el cas davant el Tribunal de Justícia de la UE.


Conformement a la directiva de temps de treball, els treballadors nocturns la labor dels quals comporti uns riscos especials o tensions físiques o mentals importants tenen dret a no exercir la seva activitat més de vuit hores en qualsevol període de vint-i-quatre hores durant el qual realitzin un treball nocturn.


Així mateix, els Estats membres estan obligats a adoptar les mesures necessàries per garantir que els treballadors nocturns que pateixin problemes de salut relacionats amb el treball nocturn siguin transferits, sempre que sigui possible, a un treball diürn pel qual siguin aptes.


Segons denúncia Brussel·les, "Espanya no ha incorporat al seu ordenament jurídic el límit absolut de les vuit hores per al treball nocturn que impliqui tensions especials". "A més, pel que fa al Cos Nacional de Policia Espanya no ofereix tampoc als treballadors nocturns cap procediment prou eficaç per sol·licitar el trasllat a un treball diürn per motius de salut", assenyala.


"Per tant, el Dret i la pràctica nacionals a Espanya són incompatibles amb les normes de la UE sobre el temps de treball", segons ha conclòs l'Executiu comunitari.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH