SI EL CEC GUIA Al CEC...

Joan Ferran

No seré jo qui negui l'auge de nous actors polítics, el triomf de la senyora Colau a Barcelona o les dificultats electorals del PSC a la capital catalana. Les coses són així; solament els estruços i els inmaduros es neguen a mirar de front l'evident. Però assumir la realitat no implica combregar amb rodes de molí ni acceptar com a vàlids els arguments de damnificats i perdedors. La nit del 24 de maig va donar molt de si.

No seré jo qui negui l'auge de nous actors polítics, el triomf de la senyora Colau a Barcelona o les dificultats electorals del PSC a la capital catalana. Les coses són així; solament els estruços i els inmaduros es neguen a mirar de front l'evident. Però assumir la realitat no implica combregar amb rodes de molí ni acceptar com a vàlids els arguments de damnificats i perdedors. La nit del 24 de maig va donar molt de si. En l'estació del Nord ?retrasmitido per la tele pública- vam poder observar, al costat d'un Xavier Trías destrossat i cariacontecido, com Artur Mes presumia afirmant que la seva coalició era la més votada de Catalunya.

Per a les hemeroteques quedaven els seus requeriments a la ciutadania, efectuats pocs dies abans, demanant-los encaridament el vot. Segons ell, guanyar era qüestió de vida o mort per 'el procés' i condició indispensable per abordar amb èxit el 27 S. Doncs bé, vists els resultats electorals de la ciutat comtal les esperances de CiU de cara a les 'plebiscitarias' semblen haver-se esfumat. Les paraules de Mas, la nit del 24, lluny de ser balsámicas para incondicionals eren reflex defrustración i impotència. Però durant aquesta vetllada no solament va pecar de supèrbia el president de l'a Generalitat. La pubilla Rovira, també en la tele governamental, presumia d'excel·lents resultats electorals para ERC obviant que partia de mínims, que el somiat 'sorpasso' respecte a CiU era unaquimera d'estiu i que Ciutadans els arrabassava el podi a la capital del 'noupais'?Els dies posteriors als comicis han estat pròdigs en anàlisis de tot tipus i interpretacions vàries. Els sobiranistes diuen créixer, els constitucionalistes diuen que els independentistes no han aconseguit ni els vots del 9N? Maleïdes matemàtiques!

El periodista Toni Aira, poc sospitós de compartir credo conel anomenat 'unionismo', ha torbat l'autocomplaença del cosmos nacionalista afirmant que els resultats de les eleccions municipals a Catalunya "són un frenazo en sec al procés.Una mica més que un ensopec". Doncs sí senyors, és una mica més que això i només un obcecado pot negar-ho. L'aparició en pantalla de Muriel Casals i Jordi Sánchez per arengar la tropa és sacarina pura per endolcir les penes. Igual que a Artur Mas o a Marta Rovira els recomano aquell passatge de la Bíblia (Mateos XVI, 26) que diu: "Si el cec guia al cec tots dos cauran en el clot".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH