El Suprem reitera que un nen migrant amb passaport no pot ser sotmès a proves de determinació d'edat

|

Jutges del Tribunal Suprem, crítics amb l'augment de l'edat de jubilació als 72 anys

El Tribunal Suprem ha dictat una nova sentència en la qual reitera que els nens estrangers que es troben a Espanya sense companyia d'un adult que tinguin un passaport expedit al seu país d'origen no poden ser considerats "indocumentats" a l'efecte de practicar-los proves mèdiques per determinar la seva edat.

Aquesta sentència, amb data de 22 de maig, reitera la jurisprudència dictada pel mateix tribunal a l'octubre de l'any passat, quan va establir que aquestes proves determinació de l'edat que van des de reconeixement dels genitals i la dentadura fins a radiografies, no poden realitzar-se "indiscriminadament": si té una partida de naixement o un passaport en el qual figuri la seva minoria d'edat, aquesta quedarà acreditada.

En aquest cas, el pronunciament de la Sala civil del Suprem estima un recurs de cassació i un recurs extraordinari per infracció processal contra una sentència dictada en l'Audiència de Barcelona el 29 de gener de 2014 arran de la denúncia que un menor gambiano va interposar contra la Direcció general d'Atenció a la Infància i a l'Adolescència de la Generalitat de Catalunya.

Conforme explica la sentència, el menor va ser sotmès a una sèrie de proves mèdiques a partir de les quals Fiscalia va decretar que tenia més de 19 anys i la DGAIA va cessar la tutela sobre ell. Posseïa un passaport vàlid expedit al seu país d'origen que acreditava la seva data de naixement i el document no va ser impugnat, no obstant això, es va donar validesa al que van determinar els resultats mèdics.

"L'immigrant del passaport del qual o document equivalent d'identitat es desprengui la seva minoria d'edat no pot ser considerat un estranger indocumentat per ser sotmès a proves complementàries de determinació de la seva edat, doncs no cal qüestionar sense una justificació raonable per què es realitzen tals proves quan es disposa d'un passaport vàlid", diu el Suprem.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH