Un món sense futbol també és possible

Manuel Fernando González Iglesias

El món anglosaxó s'ha llançat en tromba contra la FIFA. Els desfavors soferts per americans i anglesos en els últims anys han esperonat a les autoritats policials i judicials d'Anglaterra i Estats Units que han sumat forces per apropar-se per la tranquil·la Suïssa i treure dels seus hotels de luxe a diversos dirigents de la màfia del futbol per emportar-se'ls i interrogar-los per les seves aventures fiscals i financeres.

El món anglosaxó s'ha llançat en tromba contra la FIFA. Els desfavors soferts per americans i anglesos en els últims anys han esperonat a les autoritats policials i judicials d'Anglaterra i Estats Units que han sumat forces per apropar-se per la tranquil·la Suïssa i treure dels seus hotels de luxe a diversos dirigents de la màfia del futbol per emportar-se'ls i interrogar-los per les seves aventures fiscals i financeres. A la seva iniciativa, s'han sumat els propis helvètics que han demanat informació als seus propis bancs per completar aquesta "neteja" a la recerca de tinyetes i corruptes d'alt estanding que han actuat també en el seu propi sòl.

I tot això en ple Conclave electoral, en el qual aquesta bona gent va a reelegir a Blatter per cinquena vegada consecutiva! com a President d'aquesta associació de sàtrapes, sense que, a cap d'ells, els caigui la cara de vergonya, perquè potser suposen, no sense raó, que els seus actes estan per sobre de la llei i que, res ni ningú, els va a treure de la impunitat en la qual viuen.

Un món sense futbol també és possible encara que ens costi creure-ho, especialment si estem parlant del que ara gaudim, un tipus d'espectacle, en el qual els futbolistes són pura mercaderia, i els qui la manegen, la fotocòpia exacta, d'aquells negrers que traficaven amb esclaus no fa encara massa temps. Si els milions que la societat malbarata a donar-se el gust de veure per televisió els campionats que organitza la FIFA, ho dediqués solament a menesters humanitaris, segurament tindríem uns millors serveis públics en la sanitat, en l'ensenyament o en el tercer sector, especialment, en països com el nostre en el qual sembla que la majoria dels homes presumim de tenir una pilota per cervell i unes ganes boges de gastar-nos els pocs diners que disposem en fitxatges multimilionaris.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH