AQUALOGY i el CDT inverteixen 750.000 euros a l'empresa Hydromodel Host

|

Ha desenvolupat un servei que permet predir la situació dels aqüífers

L'empresa Aqualogy i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI), organisme depenent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, han signat un acord amb l'empresa Hydromodel Host mitjançant el qual ambdues entitats inverteixen, conjuntament, 750.000 euros al capital d'aquesta companyia tecnològica.

La start-up Hydromodel Host, constituïda en 2010, ha desenvolupat un innovador programari que permet allotjar en el núvol models numèrics per poder predir l'estat dels aqüífers en un moment determinat i gestionar-los de forma eficient. Aquesta tecnologia ha estat aplicada, amb gran èxit, tant a Espanya com en altres països.

Les aigües subterrànies constitueixen un recurs important per a la humanitat i els aqüífers són la font de proveïment de milions d'éssers humans i d'extenses superfícies de regadiu. Una de les principals eines que s'utilitzen en la gestió d'aquests recursos són els models hidrogeológicos, que, a partir de la simulació matemàtica del flux subterrani, permeten ajustar els balanços hídrics i simular les respostes de l'aqüífer enfront de diverses situacions d'alimentació, explotació i contaminació.

Aquest nou programa pot, com a novetat, ser explotat pels usuaris, que no han de ser experts en la tasca de desenvolupar models i, a més, ofereix una informació molt precisa de cadascun dels agents mediambientals presents en cada aqüífer.

Es tracta, així mateix, d'un conjunt d'informació indispensable i de gran ajuda per a la consecució dels objectius prefixats en la Directiva Marco de l'Aigua (DMA) i la Directiva d'Aigües Subterrànies (DAS), relativa a la protecció de les masses d'aigua subterrànies contra la seva contaminació i deterioració.

Aquesta co-inversió s'ha realitzat a través de Venture Opportunities (Vento), constituït pel grup empresarial Agbar, Aqualogy, SL i el Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial, a través del programa INNVIERTE. Aquest instrument d'inversió públic-privada inverteix capital en les fases de llançament o expansió de les empreses amb productes innovadors a les àrees relacionades amb el cicle de l'aigua, el medi ambient, l'energia i les smart cities. En aquest cas, la inversió permetrà a Hydromodel Host reforçar la seva capacitat tecnològica, propiciar el seu creixement empresarial i accelerar el seu pla de negoci al mercat.

Qui és qui en aquesta inversió econòmica?

Aqualogy és la marca global de solucions integrades de l'aigua per al desenvolupament sostenible, respon a les demandes dels protagonistes en els diferents sectors d'activitat. L'experiència i la tecnologia d'Aqualogy per a l'ús optimitzat de l'aigua permeten reduir la petjada hídrica i millorar l'eficiència en la indústria. Aqualogy compta amb una variada oferta de solucions i serveis entorn de l'aigua, que s'adapta a les necessitats de cada client a qualsevol territori.

El Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) és una Entitat Pública Empresarial, dependent del Ministeri d'Economia i Competitivitat, la missió de la qual és aconseguir que el teixit empresarial espanyol generi i transformi el coneixement cientificotècnic en creixement sostenible i globalment competitiu. El CDTI, a través del programa INNVIERTE, promou la innovació empresarial recolzant la inversió de capital de risc en empreses de base tecnològica o innovadores. D'aquesta manera, es tracta d'impulsar l'entrada de capital privat en pimes tecnològiques espanyoles, en condicions de mercat, amb objecte no només de recolzar les seves activitats tecnològiques, sinó d'aportar-los capacitat de gestió i internacionalització i coneixements del mercat. A través de les set entitats de capital de risc en les quals INNVIERTE participa i els tres acords de co-inversió que manté actius, s'ha invertit una quantitat que supera els 85 milions d'euros en 77 empreses.

Hydromodel Host és una start-up especialitzada en l'allotjament de models numèrics complexos que permeten gestionar grans aqüífers, afectacions d'obres subterrànies, empreses de prospecció petrolífera, afectacions de basses mineres o abocadors. Treballa a Europa, Estats Units, Panamà i Xile, i utilitza tecnologia innovadora de desenvolupament propi i de transferència tecnològica de la UPC/CSIC.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH