Trias, Collboni i Bosch

Manuel Fernando González Iglesias

No sé qui serà el proper alcalde de Barcelona. Democràticament, hauria de ser una alcaldessa la que s'assegués a la butaca de comandament posat, que Ada Colau ha guanyat la carrera electoral, però vagi vostè a saber! en què queda tot, després de la nit de desassossec que li espera als quals han sortit estomacats d'aquests comicis. M'estic referint a Xavi Trias, Jaume Collboni i Alfred Bosch que, al meu entendre, són els grans perdedors de les votacions de la ciutat comtal.

No sé qui va serà el proper alcalde de Barcelona. Democràticament, hauria de ser una alcaldessa la que s'assegués ala butaca de comandament posat, que Ada Colau ha guanyat la carrera electoral, però vagi vostè a saber! en què queda tot, després de la nit de desassossec que li espera als quals han sortit estomacats d'aquests comicis. M'estic referint a Xavi Trias, Jaume Collboni i Alfred Bosch que, al meu entendre, són els grans perdedors de les votacions de la ciutat comtal. Si això fos la Gran Bretanya, aquests tres polítics ja haurien dimitit o, almenys, haurien anunciat que a causa del seu fracàs s'anaven a dedicar a altres menesters professionals.

A Trias perquè ja se li ha passat l'arròs; Collboni perquè, per haver estat sempre un candidat de disseny que no d'esquerres, representa el monumental fracàs que suposa per al socialisme català els errors de la Federació de Barcelona dels que tants són responsables i que l'han conduït a aquest enfonsament final. A Bosch li ha pogut el seu ego i, sobretot, el seu desconeixement de la realitat de la ciutat a la qual volia governar que mai li va dir que volia deixar de ser una urbs universal per passar a convertir-se en capital de l'imaginari estat d'Ítaca.

Els tres ho han fet molt malament, han d'anar-se i, amb ells, un estil de fer política displicente i cicatero que la majoria dels ciutadans no accepten. Tant de bo ens facin aquest favor, encara que molt em temo que intentaran escórrer l'embalum i fins i tot busquessin la manera de pactar no es que govern absurd i impossible.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH