Un total de 5.376.160 electors estan cridats a les urnes a Catalunya

|

Els líders polítics catalans arrenquen la campanya per a les municipals

Un total de 5.376.160 electors estan cridats aquest diumenge a les urnes a Catalunya amb motiu de les eleccions locals en els 947 municipis, en els quals s'han disposat 8.012 taules electorals distribuïdes en 2.731 col·legis.

Segons ha informat la delegació del Govern a Catalunya en un comunicat, per províncies, la de Barcelona compta amb un cens electoral de 4.007.777 persones, que podran votar en 1.612 col·legis en un total de 5.705 taules electorals. A la província de Girona, els 507.776 electors amb dret a vot tindran habilitades 822 taules electorals en un total de 401 col·legis; a Lleida, amb un cens de 304.022 votants, compta amb 346 col·legis electorals i 565 taules; i a Tarragona són 556.585 els ciutadans amb dret a vot en 372 col·legis i 920 taules electorals.

Del cens total, 62.698 electors són residents estrangers que poden exercir el dret a vot perquè existeix conveni bilateral entre el seu país i Espanya, i perquè, prèviament, ho han sol·licitat a l'ajuntament on estan empadronats i en l'Oficia del Cens Electoral, a més dels nacionals de la Comunitat Econòmica Europea (CEE).

NOU SISTEMA INFORMÀTIC

En 21 ciutats espanyoles, entre les quals es trobes els municipis catalans de Tarragona i Badalona (Barcelona), s'usaran les anomenades Taules Administrades Electrònicament (MAE). La MAE consisteix a posar a la disposició dels membres de la taula electoral un ordinador portàtil amb mòdem GPRS i lector de DNI electrònic, una impressora i una aplicació "clara, intuïtiva i de maneig senzill", segons la delegació del Govern.

El ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, va explicar en la presentació a Badalona de la MAE que "no és un sistema de vot electrònic, sinó un sistema per agilitar la gestió del procés electoral, utilitzant la tecnologia en aquest procés electoral per millorar-los sense menyscabar la seva integritat".

L'eina permet major immediatesa en la remissió de les dades de participació i resultats al Centre de Recollida d'Informació (CRI) del Ministeri de l'Interior en finalitzar la jornada electoral i s'eviten errors humans en la transcripció i remissió de les dades.

La MAE es va engegar per primera vegada amb motiu de les eleccions al Parlament Europeu de 2009 a Lleida, Pontevedra i Salamanca.

Posteriorment, en les eleccions locals i autonòmiques de 2011 a Castelló, Ceuta, Huesca i Mèrida; en les eleccions generals de 2011 a Madrid, i en les eleccions al Parlament Europeu de 2014 a Barcelona, Còrdova i Valladolid.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH