L'Ajuntament de Sant Boi rescindirà el seu contracte amb Vodafone si no retira la seva antena a Marianao

|

Títol de la imatge

L'Ajuntament de Sant Boi, l'Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i la Plataforma de Marianau contra les antenes han acordat aquest divendres a treballar amb totes les parts implicades perquè sigui retirada amb la màxima urgència l'antena de telefonia mòbil situada al carrer Rubió i Lluch. El seu objectiu és la construcció d'una "ciutat segura i saludable" i, per a això, el propi ajuntament rescindirà losc ontratos que tenen subscrits amb Vodafone.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Sant Boi, conel fi d'aconseguir una ciutat saludable, rescindirà els contractes que té subscrits amb Vodafone, en el cas que aquesta companyia no decideixi retirar l'antena. Per a això, constituirà una comissió de seguiment per dur a terme l'objectiu d'aquest acord, que estigui integrada per totes les parts implicades (Ajuntament, Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i Plataforma de Marianao contra les antenes). Es vetllarà perquè la comunitat de veïns del carrer Rubió i Lluch participi en aquesta comissió, si ho considera adequat. Les reunions es realitzaran com a mínim amb un caràcter quinzenal ja partir de la signatura d'aquest acord.

També, l'Ajuntament constituirà una comissió municipal de telefonia mòbil, amb la participació dels diversos sectors implicats, per garantir una cobertura de telefonia mòbil racional i de qualitat en unes condicions que garanteixin la salut de la ciutadania, seguint les orientacions del programa GECODIT i del Pla Municipal de desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions

Després de diverses negociacions, han arribat al següent acord, reproduït completament des de comunicat de premsa:

"1. L'Ajuntament de Sant Boi, l'Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i la Plataforma de Marianao contra les antenes acorden treballar amb totes les parts implicades perquè sigui retirada amb la màxima urgència l'antena de telefonia mòbil situada al carrer Rubió i Lluch.

2. La instal·lació de l'antena és fruit d'un acord entre la comunitat de propietaris de la finca i la companyia operadora Vodafone. Aquest acord es fonamenta en la Llei 9/2014, de 9 de maig, de Telecomunicacions.

3. La llei, de caràcter estatal, estableix que les obres per a aquest tipus d'instal·lacions no requereixen llicència d'obres o edificació ni cap altra autorització. Els ajuntaments queden sense capacitat d'intervenció real sobre la instal·lació d'antenes i el desplegament d'aquestes pansa a ser una competència exclusiva de l'Estat.

4. L'Ajuntament s'ha pronunciat contra la Llei 9/2014 perquè atempta contra l'autonomia local i autonòmica en un tema tan crucial com la salut de les persones. També ha expressat reiteradament la seva disconformitat amb la instal·lació de l'antena i ha demanat a les parts que reconsiderin l'acord que ho ha fet possible.

5. En aquest sentit, el Ple municipal va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals, el dia 23 de març, una moció en aquests termes consensuada amb l'Associació de Veïns de Marianao.

6. Des de l'aprovació de la moció, l'Ajuntament considera complerts tots els seus compromisos, ha fet els passos previstes i ha mantingut contactes amb les diferents parts implicades: els veïns de la finca, la Plataforma de Marianao contra les antenes, l'empresa Vodafone, la Direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya i el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme.

7. Davant la falta d'acord i la negativa de l'empresa Vodafone a una solució dialogada, l'Ajuntament de Sant Boi ha incoat un expedient de protecció de la legalitat urbanística contra la instal·lació de l'antena. Com a mesura provisional també ha ordenat la suspensió de l'activitat i de l'ús d'aquesta instal·lació, i ha comunicat aquestes decisions al Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, demanant l'emissió d'un informe previ, obligatori i vinculant per a la tramitació de les mesures adoptades.

8. Aquestes mesures es fonamenten en el fet que la instal·lació contravé el Pla municipal d'antenes de Sant Boi, vigent fins que hagi transcorregut un any des de l'entrada en vigor de la Llei 9/2014, de 24 de maig, de Telecomunicacions.

9. Totes les parts consideren molt important la col·laboració de la comunitat de propietaris del carrer Rubió i Lluch en aquesta iniciativa, i que pugui reconsiderar el seu acord subscrit amb Vodafone. Totes les parts oferiran el seu suport institucional, ciutadà i jurídic perquè aquesta decisió no suposi cap tipus de càrrega per a la comunitat.

Acords

Primer.- L'Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i la Plataforma de Marianao contra les antenes promouran amb l'Ajuntament la creació de relacions de cooperació mútua, confiança, diàleg i consens per a la construcció d'una ciutat segura i saludable en el camp de la telefonia mòbil. I així mateix, treballaran per promoure un clima de convivència ciutadana serena i dialogada entre tots els veïns i amb la comunitat de veïns on es troba situada l'esmentada antena.

Dos.- L'Ajuntament de Sant Boi rescindirà els contractes que té subscrits amb Vodafone, en el cas que aquesta companyia no decideixi retirar l'antena.

Tres.- Constituir una comissió de seguiment per dur a terme l'objectiu d'aquest acord, que estigui integrada per totes les parts implicades (Ajuntament, Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i Plataforma de Marianao contra les antenes). Es vetllarà perquè la comunitat de veïns del carrer Rubió i Lluch participi en aquesta comissió, si ho considera adequat. Les reunions es realitzaran com a mínim amb un caràcter quinzenal ja partir de la signatura d'aquest acord.

Quatre.- L'Ajuntament constituirà una comissió municipal de telefonia mòbil, amb la participació dels diversos sectors implicats, per garantir una cobertura de telefonia mòbil racional i de qualitat en unes condicions que garanteixin la salut de la ciutadania, seguint les orientacions del programa GECODIT i del Pla Municipal de desenvolupament d'infraestructures de telecomunicacions

Cinc.- L'Ajuntament donarà a conèixer aquest acord a través dels mitjans de comunicació municipals (Viure Sant Boi, web, Radio Sant Boi). Així mateix ho faran l'Associació de Veïns El Poblet (Marianao) i la Plataforma de Marianao contra les antenes a través dels seus mitjans."

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH