El Partit Animalista concorre en les Eleccions Municipals per lluitar pels drets dels animals

|

Títol de la imatge

El Partit Animalista (PACMA) concorrerà a les Eleccions Autonòmiques convocades pel 24 de maig i a un total de 30 municipis. Presentarà llista també a les Juntes Generals del País Basc, a les tres províncies: Àlaba, Guipúscoa i Biscaia. PACMA concorre en solitari, com l'única força política preocupada per la defensa dels animals i amb propostes per combatre el maltractament animal. A Barcelona, Patrícia Oller és el cap de llista per lluitar pels drets dels animals. 

La situació dels animals a Espanya és dramàtica. Els ajuntaments i les comunitats autònomes només destinen centenars de milions d'euros a finançar tot tipus d'espectacles taurins i altres espectacles amb animals. Cada any s'abandonen 200.000 gossos i gats a Espanya, molts dels que moren en les gosseres, on són sacrificats, o la cuneta, d'on mai seran recollits.


Centenars d'associacions protectores porten a cap una labor impagable de recollida, cura i atenció de milers de gossos, gats i altres animals. Però en la majoria dels casos ho fan sense el suport i l'ajuda de les administracions públiques. Ho fan en silenci. O silenciades. Duen a terme la tasca que haurien d'estar fent els ajuntaments i les comunitats autònomes. Molts altres animals, que viuen tancats, sofreixen la desídia més absoluta quan es produeixen catàstrofes de qualsevol tipus. Com ha passat aquest any durant el desbordament del ric Ebre o després de les fortes nevades en el nord d'Espanya. Com tornarà a passar aquest estiu quan, una vegada A més, la falta de polítiques ambientals adequades i l'especulació urbanística calin foc als nostres boscos, cremin els recursos naturals i matin milers d'animals que es veuran atrapats pel foc.

La il·lusió i la vitalitat que desprèn l'enginyera en telecomunicacions Patrícia Oller, cap de llista del PACMA Partit Animalista per Barcelona, pot ser que tingui a veure amb que és la candidata més jove (27 anys) que concorre a les eleccions municipals de Barcelona; però, tal com explica, també pel bon acolliment i el suport majoritari que reben al carrer quan surten a fer campanya. I és que, l'emergent conscienciació de l'empatia cap als drets dels animals d'una banda majoritària de la ciutadania, ja és un fet més que demostrat. És per això que en aquestes eleccions del 24M aspiren a entrar en els consistoris de cinc de les ciutats més importants de Catalunya com Barcelona, Sabadell, Tarragona, Lleida i Girona.

Pel que explica, el fet que l'animalismo polític sigui bastant recent al nostre país, fa que molta gent pensi que les seves propostes electorals van encaminades només a la defensa els animals no humans, quan l'atrevit i innovador programa que han elaborat per a aquestes eleccions engloba un munt de propostes més enllà de la defensa dels drets de tots els animals, aprofundint amb innovadores propostes entorn de la justícia social i la protecció del medi ambient. El fet que sorprenguin algunes de les propostes, tal vegada té a veure amb el fet que la resta de candidatures ignoren completament als animals als seus programes, encara que en plenes eleccions solen tenir algun detall estètic per motius estrictament electoralistes. És necessari que de forma urgent s'adoptin mesurades per acabar amb tot aquest sofriment. És necessari que s'inverteixi en una educació basada en el respecte, que s'inculquen valors, que es protegeixi l'entorn, que es financi la veritable cultura. És necessari que d'una vegada per sempre es prohibeixin tots els espectacles taurins i es retirin els centenars de milions d'euros que es destinen a aquesta barbaritat, per invertir-los en la creació d'ocupació i en l'impuls de polítiques socials de qualitat. És el moment en què els ciutadans conscienciats sumim forces entorn de l'única opció política que busca el ben comú, també per als animals.

És per això que el PACMA proposa la creació d'una oficina per fomentar l'adopció d'animals abandonats en el centre mateix de Barcelona, amb l'objectiu d'aconseguir l'acolliment de tots els animals que actualment es troben en protectores. D'altra banda, defensen que els animals siguin un membre més de la família i que aquests puguin accedir als espais de relació social tals com a comerços, restaurants i a la platja, on a Barcelona tenen l'accés prohibit quan arriba el bon temps. A més, són conscients dels riscos que sofreix la fauna salvatge com les colomes i els porcs senglar, així que proposen mesures ètiques per protegir-los de la ciutat. Una reclamació que cada vegada compta amb més suports socials, és el fet de tancar el zoològic i reconvertir-ho en un santuari de fauna que necessiti protecció, en comptes de la presó d'animals fora del seu hàbitat en el qual s'ha convertit el Zoo de Barcelona. A més, existeixen estudis criminològics que demostren que el maltractament cap als animals, més endavant es converteix en violència cap a les persones humanes, trobant evidents relacions entre la violència masclista i la violència contra els animals; és per això que el PACMA defensa la creació d'un registre de maltractadors d'animals.

L'ESSÈNCIA DE PACMA


El PACMA està format per persones íntegres, que desemboquen en la política per canviar des de l'arrel el que els altres partits ignoren. Per donar veu a aquells que no la tenen i per demostrar que les polítiques socials van de la mà amb la lluita contra el maltractament animal. Una societat no pot avançar mentre des de les administracions es maten animals amb diners públics.


El Partit Animalista es presenta a les properes eleccions municipals del 24 de maig amb candidatures formades per membres de la societat que lluiten per construir un món millor. Persones que treballen dur en les protectores, en organitzacions per a la defensa dels animals i en organitzacions civils que reclamen polítiques socials. Hem obtingut més de 177.000 vots en les últimes eleccions europees de 2014, la qual cosa va suposar multiplicar per quatre els resultats anteriors.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH