dimarts, 7 de desembre de 2021

La Fiscalia demana fer una prova d'ADN a una suposada filla de Salvador Dalí

|

La Fiscalia demana fer una prova d'ADN a una suposada filla de Salvador Dalí

La Fiscalia ha sol·licitat al Jutjat de Primera Instància número 11 que acordi la pràctica d'una prova biològica en l'Institut Nacional de Toxicologia per esclarir si Pilar Abel és filla del pintor Salvador Dalí.

En un informe, al que ha tingut accés Europa Press, il Ministeri Públic explica que es pronunciarà sobre el fons de la demanda de paternitat presentada per aquesta dona de Girona contra els hereus del geni de Figueres quan s'obtingui el resultat de la prova genètica i sigui "el moment processal oportú".

"El fiscal interessa la pràctica anticipada de prova pericial biològica que haurà de ser realitzada per l'Institut Nacional de Toxicologia, advertint a les parts que en cas de negar-se a la realització d'aquesta prova, serà aplicable el que es disposa en l'article 767.4 de la Llei d'Enjudiciament Civil, així com la doctrina establerta pel Tribunal Constitucional", recull l'escrit.

Aquest precepte, al costat de la doctrina fixada per l'Alt Tribunal en 1994, permet als jutges reconèixer la filiació d'una persona encara que el seu progenitor es negui a sotmetre's a una anàlisi d'ADN, sempre que hi hagi altres indicis que corroborin aquesta relació.

El fiscal Alberto Cobo sol·licita també la resposta dels pares de la demandant que figuren en la seva inscripció de naixement i, en el cas que hagin mort, dels seus legítims hereus.

El Jutjat de Primera Instància número 11 de Madrid va admetre a tràmit l'abril passat la demanda d'aquesta catalana, que també es dirigeix contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en cas que el pintor empordanès hagués deixat com a hereu a l'Estat i contra la Fundació Dalí per administrar el seu patrimoni.

"UN IDIL·LI DE JOVENTUT"

En la demanda presentada en els jutjats de Plaça de Castella, la dona dirigeix l'acció civil contra el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques en cas que el pintor empordanès hagués deixat com a hereu a l'Estat i contra la Fundació Dalí per administrar el seu patrimoni.

La demandant, que demana es reconegui a Dalí com el seu progenitor i s'inscrigui la sentència en el Registre Civil, relata que va néixer l'1 de febrer de 1956 fruit d'un idil·li en la joventut de la seva mare, Antonia, amb l'artista en Port Lligart, amb qui aquesta "va mantenir una relació d'amistat que es va convertir en un amor en la clandestinitat i va donar lloc al seu naixement".

Segons el seu escrit, la seva mare li va revelar el seu origen en presència de diverses persones, incloent a una cuidadora que ho va fer constar en un acta notarial. Després d'això, ella es va posar en contacte amb el qual anés biògraf, representant personal i fotògraf de Dalí i junts van acordar practicar una prova d'ADN per esclarir els fets.

La suposada filla il·legítima va enviar a aquest home una mostra genètica i restes d'una "màscara 'post mortem' que li va ser lliurada i que contindria cabells i pell" de Dalí. No obstant això, mai va rebre el resultat d'aquesta anàlisi genètica.

Per tot això, la seva defensa, exercida per l'advocat Francesc Bueno, va sol·licitar al jutjat que cursi una comissió rogatoria a França amb la finalitat de que remeti els resultats de la prova d'ADN i, en cas contrari, que l'Institut de Medicina Legal comprovi la relació patern-filial entre tots dos.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
He llegit i accepto la política de privacitat

No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH