En política sor Lucía "la monja i el frare, orin i callin"

Carmen P .Flores

Sor Lucía Caram, la monja televisiva de la Catalunya central, tenia tota la meva admiració i respecte fins avui. El seu treball intens en pro dels més necessitats és molt lloable, sens dubte. Les seves aparicions en televisió, perfectes amb la finalitat d'aconseguir tots els recursos possibles pares les persones que sofreixen en les seves carns les desigualtats en forma de crisi. La seva afició pel Barça i el seu compatriota Messi, indiscutible i simpàtic. Fins li va bé a l'església.

Sor Lucía Caram, la monja televisiva de la Catalunya central, tenia tota la meva admiració i respecte fins avui. El seu treball intens en pro dels més necessitats és molt lloable, sens dubte. Les seves aparicions en televisió, perfectes amb la finalitat d'aconseguir tots els recursos possibles pares les persones que sofreixen en les seves carns les desigualtats en forma de crisi. La seva afició pel Barça i el seu compatriota Messi, indiscutible i simpàtic. Fins li va bé a l'església. Però una monja no pot ni ha de recolzar públicament a cap candidat o partit polític, perquè tots els ciutadans són també fills de Déu i alguns poden sentir-se molests per les debilitats polítiques de Sor Lucía.

L'església en general i les diferents ordres religioses en particular no han de pronunciar-se sobre les preferències polítiques, encara que evidentment tinguin les seves idees i aquestes quedin reflectides en el vot que dipositen a les urnes quan se celebren eleccions. Però el vot és secret i no molesta a ningú. Hauria d'aprendre sor Lucía del que va dir el Papa Francisco, quan recentment triat pontífex, va rebre a un grup de periodistes de tot el món i els va dir: "Com molts de vostès no pertanyen a l'Església Catòlica, uns altres no són creients, de cor dono aquesta benedicció en silenci a cadascun de vostès, respectant la consciència de cadascun, però sabent que cadascun de vostès és fill de Déu. Que Déu els beneeixi". Aquest respecte exquisit de la seva Santedat feia els ciutadans és un bon exemple a imitar.


En política, sor Lucía, l'església hauria d'aplicar-se aquesta frase popular que diu "La monja i el frare, orin i callin."

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH