El colectiu Ronda demandarà novament a la Generalitat per l'impagament de l'ajut de criança a les families

|

Títol de la imatge

Catalunyapress.- La Generalitat es va atorgar a si mateixa un termini de cinc anys per abonar l'import de les prestacions per infants a càrrec que va deixar de pagar l'any 2010. Exhaurit aquest termini, Col·lectiu Ronda inicia les accions judicials pertinents per tal d'exigir el pagament d'una prestació que fins a l'any 2011 va tenir caràcter universal per a famílies amb nens de fins a 3 anys i, de 6 anys en el cas de famílies nombroses o monoparentals.

Milers de famílies de tot Catalunya continuen sense cobrar l'import corresponent a la prestació per infants a càrrec corresponent a l'exercici 2010, malgrat tenir plenament reconegut el dret a percebre una prestació que fins al juliol de 2011 tenia caràcter universal per a les famílies amb menors de 3 anys a càrrec o, en el cas de les nombroses i monoparentals, infants de fins 6 anys.

L'any 2010, sense avís ni explicació, la Generalitat va demorar el pagament d'aquesta prestació (640 ? anuals) fins el punt que en finalitzar l'any, únicament un 30% de les famílies amb dret a percebre aquest ajut havien vist abonats els diners. Posteriorment, les Lleis de Pressupostos de 2011 i 2012 van deixar sense efecte la prestació tot i reconèixer el dret de les famílies a percebre la part de la prestació meritada i no percebuda des de la data de reconeixement. Com a termini per abonar aquests imports, la Generalitat s'atorgava a si mateixa un període màxim de cinc anys Des d'aleshores ençà, però, les famílies beneficiades que no han rebut els diners de la prestació no han tingut cap altra notícia.

L'any 2015 suposa, per tant, el final d'aquest període d'ajornament imposat per la Generalitat i, per tant, les famílies a qui se'ls va fer efectiu algun pagament amb anterioritat a 2010 o disposen de resolució ferma de reconeixement corresponent a 2010 o anys anteriors -encara que no rebessin cap pagament- poden reclamar novament l'import d'aquesta prestació.

Ajut a la criança

Des del Col·lectiu Ronda -que l'any 2011 ja va impulsar accions jurídiques per instar al pagament de la prestació en representació de desenes d'afectats- hem viscut amb indignació la demora i pràctica derogació d'aquest ajut. És, doncs, absolutament necessari que esgotat aquest període de pròrroga extraordinària de 5 anys la Generalitat faci front a l'obligació contreta amb la ciutadania d'atorgar la prestació promesa ajustant-se a la legalitat vigent.

De nou, com ja vàrem fer, Col·lectiu Ronda iniciarà les accions legals pertinents en via administrativa i judicial, incloent-hi la presentació de demandes, representant totes les persones que estiguin interessades a reclamar els imports que els corresponguin i tenen dret a percebre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH