Salvador Esteve pràctica la creativitat en la contractació laboral de la Diputació de Barcelona

|

salvador esteve

Catalunyapress.- Arribar a ser Cap de Gabinet de Premsa i Comunicació de la Diputació de Barcelona, sense tenir la titulació universitària obligatòria, per cobrar un nivell 30 salarial, és una mica tenir temps i paciència , però també és obra d'una treball "fi" d'ingenieria laboral amb segell "made in" Salvador Esteve.

Perquè Mònica Fulquet Tenasel, antiga cap de premsa de l'ajuntament de Martorell , on és alcalde el president de l'ens provincial sigui ,sense tenir estudis universitaris reconeguts , Cap de Gabinet, primer la van nomenar en 2011 assessora en la categoria d'eventural de confiança, alguna cosa que legalment és competència directa del President de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i van fer el 26 de juliol de 2011.

Posteriorment, el 21 de novembre d'aquest mateix any, 2011, amb un nou decret, la nomenen Cap de Premsa i Comunicació. Un càrrec aquest d'Alta Adreça, que ha de ser aprovat pel Ple de la Diputació de Barcelona, i que no pas per aquest tràmit, a més d'imcumplir el requisit de llei que la persona que ho ocupi ha de tenir una titulació universitària obligatòriament, cas que no es dóna en la persona de Mónica Forqué . Una situació "anomala" que recorda molt a l'esdevinguda al setembre de 2014 quan el Tribunal Suprem va condemnar a 5 anys i 6 mesos de presó, a l'exalcalde de Jerez de la Frontera, Pedro Pacheco per la contractació irregular de dos assessors en empreses municipals en 2005. En aquell cas el Tribunal Suprem afirmava "res lesiona més la credibilitat dels ciutadans en les seves institucions que veure convertits als seus representants polítics en els vulneradores de la legalitat de la qual ells són els primers custodis".

Però tornant a Mònica Fulquet, i el que esdevé en la Diputació de Barcelona, el 9 d'octubre de 2012 li van acumular a les responsabilitats anteriors el lloc de Cap de Premsa i Comunicació que tampoc és competència del president, Salvador Esteve nomenar-ho. I finalment el 25 d'abril de 2013, ho van refondre tot, en un 3x1 creatiu, perquè en un únic lloc anomenat de Cap del Gabinet de Premsa i Comunicació, s'incorporés les funcions de l'antiga Adreça de Comunicació i del Servei de Premsa. I malgrat la seva clara condició de lloc d'Adreça, la segueixen declarant de "eventual de confiança" i així no la nomena el Ple, sinó el President. A més el decret del seu nomenament no ho proposa ningú, ho signa directament el President sense que hi hagi ningú que ho proposi . Alguna cosa absolutament atípic, ja que sempre signa algú la proposta. Per ocupar aquest lloc que és de nivell 30 dins de la categoria laboral pública, Mònica Fulquet, hauria de ser Llicenciada Universitària, que no ho és per poder cobrar els 86.157,96 euros anuals repartits en 14 pagues. . Cada modificació del càrrec comporta una pujada de sou. On està la reducció de sous que promulgava Salvador Esteve?.

Potser tot això expliqui perquè fins ara la Diputació de Barcelona no publica , en un clar incompliment de la llei, la seva relació de llocs de treball. Així ningú pot saber amb exactitud que càrrec té cadascú com ha arribat, la seva titulació i el seu salari.

Nomenament 1 i nomenament 2

Exercici del càrrec 1, exercici del càrrec 2

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH