CaixaBank formalitza l'absorció de Barclays Bank SAU

|

CaixaBank formalitza l'absorció de Barclays Bank SAU

CaixaBank ha formalitzat aquest dijous l'absorció de Barclays Bank SAU, que gestiona el negoci de banca minorista, gestió de patrimonis i banca corporativa de l'entitat britànica a Espanya, en quedar inscrita l'escriptura de fusió d'ambdues entitats en el Registre Mercantil de Barcelona, ha informat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) el banc presidit per Isidre Fainé.

CaixaBank va comprar al gener els negocis de banca minorista, gestió de patrimonis i banca corporativa de Barclays Bank a Espanya, mentre que el grup Barclays manté al país Barclaycard i el negoci de banca d'inversió.

Barclays Bank SAU aporta a l'entitat catalana 261 sucursals, 550.000 clients i uns actius de 21.600 milions d'euros, i CaixaBank ja ha iniciat el canvi de retolació de les oficines de Barclays, que lluiran la denominació 'CaixaBank'.

OFICINES 'CAIXABANK'

L'entitat ha explicat en un comunicat que, de forma progressiva, la marca CaixaBank s'implantarà a la xarxa d'oficines, "reforçant el posicionament de l'entitat com a banc global, capdavanter en diferents segments del negoci financer i amb una clara vocació internacional".

A més, aquest cap de setmana es realitzarà el procés d'integració tecnològica i operativa de Barclays Bank SAU, de manera que els comptes, dipòsits i crèdits dels clients de la filial espanyola de Barclays canviaran de numeració.

L'operativa de les domiciliacions, cobraments i pagaments no es veurà afectada per aquest canvi, per la qual cosa els clients de la filial espanyola de Barclays no hauran de realitzar gestió alguna.

Els contractes de targetes passaran a ser gestionats per Caixacard, entitat íntegrament participada per CaixaBank i especialitzada en l'emissió i la gestió de targetes, que remetrà pròximament als seus clients les noves targetes.

REFORÇ COM A ENTITAT CAPDAVANTERA A ESPANYA

CaixaBank ha destacat que amb aquesta operació, que implica l'extinció de Barclays Bank SAU, reforça la seva posició "com l'entitat capdavantera del mercat espanyol" amb 14 milions de clients, 5.438 oficines i uns actius totals de 355.557 milions d'euros.

La quota de penetració de particulars s'eleva fins al 28,2%, i un 24,1% té a CaixaBank com a primera entitat.

L'operació de compra de Barclays Bank SAU va ser seguida d'un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERE) en l'entitat adquirida per 975 persones que s'ha saldat amb més de 700 recol·locacions i altres mesures voluntàries i amb 112 acomiadaments forçosos repartits per tota Espanya.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH