Dvuelta torna a recórrer les taxes judicials per limitar l'accés de les pimes a la Justícia

|

Dvuelta torna a recórrer les taxes judicials per limitar l'accés de les pimes a la Justícia

Dvuelta, empresa dedicada a la defensa jurídica els conductors, ha interposat aquest dimarts un recurs contenciós-administratiu davant l'Audiència Nacional en contra de l'ordre del Ministeri d'Hisenda publicada aquest dimarts en el Butlletí Oficial del (BOE) sobre taxes judicials per "privar a milions de petites i mitjanes d'empreses" de la defensa dels seus drets i interessos en els tribunals.

Dvuelta ha recordat en un comunicat que ja va recórrer l'anterior ordre ministerial relativa a aquests gravàmens, que va conduir al fet que l'Audiència Nacional acabés plantejant una qüestió d'inconstitucionalitat contra la Llei de Taxes impulsada per l'anterior ministre de Justícia, Albarto Ruiz-Gallardón, en el Tribunal Constitucional.

En el recurs presentat aquest dimarts, DVuelta assegura que la majoria dels arguments continguts en aquest acte del 6 de setembre de 2013 de l'Audiència Nacional són "perfectament traslladables a situacions on l'obligat tributari sigui una persona jurídica" posat que "el Govern segueix obviant la doctrina del Tribunal Constitucional en obligar a pagar taxes judicials a les empreses sense tenir en compte la seva dimensió o nivell de facturació".

VULNERAR EL DRET A la TUTELA JUDICIAL EFECTIVA

En aquest sentit, apunta que l'Audiència Nacional advertia que la Llei de taxes judicials pot vulnerar l'article 24.1 de la Constitució, que regula la tutela judicial efectiva, quan estableix que "totes les persones tenen dret a obtenir la tutela efectiva dels jutges i tribunals en l'exercici dels seus drets i interessos legítims, sense que, en cap cas, pugui produir-se indefensió".

En aquest punt, raonava que "s'entén que aquest dret fonamental de la persona, queda conculcat, no per l'exigència del pagament d'una taxa, si no per les conseqüències processals i substantives derivades de la falta d'aquest pagament".

"El que pugues no ser constitucional, és que el pagament d'aquesta taxa, condicioni: primer, la possibilitat d'accedir a la jurisdicció; i segon la possibilitat d'obtenir la tutela judicial; i són aquestes dues conseqüències inevitables si no es paguen les taxes, les que es poden considerar inconstitucionals", conclou.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH