Els clubs ratifiquen el seu suport al Reial decret i reproven a Villar

|

Els clubs ratifiquen el seu suport al Reial decret i reproven a Villar

Els clubs de la Lliga de Futbol Professional van ratificar aquest dilluns el seu "suport incondicional" al Reial decret del Govern sobre la venda centralitzada de drets audiovisuals i van mostrar la seva reprovació a "l'actuació" del president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Ángel María Villar, en aquest tema i en el de la convocatòria de la vaga. 

"La Lliga Nacional de Futbol Professional convida a la RFEF i a l'AFE a mantenir un diàleg constant, continu i fluït en el si dels respectius Convenis de Coordinació i Col·lectiu subscrit el passat estiu amb aquestes Institucions, sense la convocatòria de suspensions de les competicions i vagues il·legals", va assenyalar la LFP en un comunicat després de la celebració aquest dilluns de la seva Assemblea General Extraordinària.

L'organisme va remarcar que el Reial decret sobre la venda centralitzada "resol, de forma satisfactòria, els continus conflictes que han tingut lloc en el sector durant els últims quinze anys" i que per això les seves afiliades, "legítims titulars d'aquests drets", li manifesten "el seu suport incondicional" al document, l'entrada del qual permetrà "sense temor ni lloc al dubte", un gran benefici a tots els subjectes que componen avui dia el futbol espanyol.

En aquest sentit, l'Assemblea de la LFP va indicar que els acords adoptats per la Comissió Delegada de l'Assemblea General i de la Junta Directiva de la RFEF dimecres passat i la seva convocatòria de vaga "suposen un flagrant incompliment dels acords adoptats en la Comissió mixta de drets audiovisuals RFEF-LFP, de data 6 de març", igual que els de el 7 i 27 d'abril sol·licitant "la promulgació amb caràcter urgent" d'aquest Reial decret.

"La Lliga reprova l'esmentada actuació de la RFEF que esdevé contrària, a més, als seus propis actes", va afegir el comunicat de la Lliga que considera aquests acords federatius "radicalment contraris a l'Ordenament jurídic" i que causen "gravíssims perjudicis a tots els actors del futbol".

Per això, s'ha vist obligada a sol·licitar dels organismes competents "la declaració de nul·litat de ple dret dels citats acords, així com la depuració de quantes responsabilitats disciplinàries" contra els implicats, "reservant-se les accions legals corresponents per reclamar els gravíssims danys i perjudicis econòmics, esportius, socials i de qualsevol altra índole, que es derivin de l'esmentat actuar".

Sobre la convocatòria de vaga de l'AFE, l'organisme que presideix Javier Tebas adverteix que el sindicat està "clara connivència i estratègia amb la RFEF" i que el seu anunci "igualment, il·legal i incompleix els acords previstos en el Conveni Col·lectiu" signat el passat estiu, motiu pel qual ha presentat una demanda en l'Audiència Nacional. "El Reial decret-llei garanteix la totalitat dels drets dels futbolistes que són els principals beneficiaris del mateix", subratlla.

"D'acord amb l'acordat en l'Assemblea General de la LFP, celebrada el passat dia 30 març, tornar a reprovar l'actuació del president de la RFEF, al no respectar els acords aconseguits, manifestant que les seves actuacions de connivència amb el sindicat de futbolistes causen i estan causant un gravíssim perjudici al futbol professional i afeccionat, instant al fet que deixi sense efecte les referides conductes i dins de l'àmbit del Conveni de Coordinació RFEF/LNFP, es mantinguin les converses que siguin necessàries", va concloure.

L'AUDIÈNCIA NACIONAL PODRIA DECIDIR SOBRE LA VAGA

La Sala social de l'Audiència Nacional ha convocat a les parts a una vista que se celebrarà aquest dimecres 13 a les 10.30 hores per decidir sobre la mesura cautelar sol·licitada per la Lliga de Futbol Professional (LFP), que va demanar la suspensió de la vaga convocada per l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) a partir del dissabte 16 de maig, van informar a Europa Press fonts jurídiques.

Dijous passat, l'AFE va convocar un atur indefinit, a partir del cap de setmana del 16 i 17 de maig, per la seva "exclusió total" en l'elaboració del Reial decret per a la venda centralitzada dels drets de televisió dels clubs de futbol.

Hores després, la Lliga de Futbol Professional va anunciar que presentaria el divendres una demanda en l'Audiència Nacional contra aquesta mesura en considerar que la vaga era "il·legal" i suposava "un clar incompliment del conveni vigent", sol·licitant la tramitació de la mateixa "amb la màxima urgència possible".

"No estem davant un tema de relacions laborals. Les vagues són per a temes de discussions laborals, no per a temes polítics, excepte una vaga general, i aquesta no ho és. A més, és un frau perquè és un muntatge amb la RFEF perquè sigui una vaga realment", va advertir Tebas a la sortida de l'AN.

Ara és la Sala social de l'Audiència Nacional la que haurà de decidir sobre la demanda presentada per la patronal, podent decidir sobre la mateixa el dimecres o el dijous ja que el divendres és festiu.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH