El 55% de les dones que se senten més realitzades són mares

|

Els ginecòlegs aconsellen ser mare abans dels 33 anys

El 55 per cent de les dones que se senten més realitzades són mares i, d'elles, el 34 per cent reconeix que, encara que no planifica les tasques diàries, sempre aconsegueixen complir "amb tot" de manera "eficaç i improvisant", segons es desprèn del 'II Estudi d'hàbits de vida saludable i benestar en la dona', elaborat per DKV Segurs, en col·laboració amb la Universitat Rei Juan Carlos i en el marc de les iniciatives que desenvolupes l'Institut DKV de la Vida Saludable.

Per obtenir aquestes dades, s'ha entrevistat a 3.000 dones espanyoles (el 54,8% són mares), d'entre 18 i 65 anys de totes les comunitats autònomes, a les quals s'ha analitzat la percepció que tenen del seu benestar, hàbits saludables, medicina i prevenció, alimentació, activitat física i descans.

En aquest sentit, el treball ha desvetllat que les dones amb fills són les que menys temps dediquen a elles mateixes, especialment a la cura personal al que un 75 per cent de les dones solament li dedica menys d'una hora. Respecte a l'oci, un 35 per cent de les dones sense fills li dedica 3 hores o més enfront d'un 23 per cent en el cas de les mares.

No obstant això, la falta de temps no sembla que influeixi quan es tracta dels costums a l'hora de menjar. De fet, un 81 per cent de les mares assegura que habitualment cuina els seus propis plats mentre que, de les enquestades sense fills, solament la meitat (50%) ho fa i un 44 per cent, reconeix tenir a algú a casa que cuina per a ella com la parella o pares.

A més, si es tracta de realitzar exercici físic, les dades no són molt millors, atès que un 64 per cent de les mares li dedica menys d'una hora a la setmana o gens, superant la dada de les dones sense fills (59%). De la mateixa manera, només el 23 per cent reconeix mantenir una rutina d'hàbits saludables enfront del 29 per cent de les dones enquestades en 2013. No obstant això, la majoria d'elles tinguin fills o no, assegura fer-ho per motius de salut, seguit d'uns altres com perdre pes, relaxació o diversió.

LES MARES FUMEN MENYS I CONSUMEIXEN MENYS ALCOHOL

D'altra banda, encara que les dones espanyoles en general i les mares en particular, són les més reticents a practicar exercici físic, són aquestes últimes els qui es cuiden una mica més, però amb altres hàbits. Així, més del 70% de les mares confessa no fumar mai i solament un 11% de manera ocasional i, de les dones que beuen ocasionalment alcohol, la majoria no té fills (70%).

Igualment ocorre en el cas de les hores dedicades durant el dia a la utilització d'aparells electrònics fos de l'horari laboral, com l'ordinador, el telèfon mòbil o veure la televisió. Concretament, un 49 per cent de les dones sense fills manifesta emprar més de 3 hores al dia a la utilització d'aquests aparells, mentre que en el cas de les mares baixa a un 29 per cent.

També, el 57 per cent de les mares assegura dormir de 5 a 7 hores i, en el cas de les dones sense fills, el 48 per cent diu fer-ho entre 7 i 9. De manera que, encara que la majoria de les primeres (60%) sol ficar-se al llit entre les 22.00hores i les 24.00 hores, es creu que el descans d'aquestes és de menor qualitat o es desperten molt més primerenc.

LES MARES ESPANYOLES SUSPENEN EN REVISIONS GINECOLÓGICAS

D'altra banda, en l'estudi s'ha analitzat la periodicitat amb la qual les dones espanyoles acudeixen al ginecòleg comprovant que la majoria de sap que el recomanable és fer-ho, com a mínim, una vegada a l'any i, no obstant això, a l'hora de la pràctica, solament la meitat ho duu a terme (un 42 per cent les revisions generals i un 43 per cent les ginecológicas) i gairebé el 50 per cent són mares en la seva majoria són mares.

Així mateix, sobre el consum de medicaments, un 37 per cent de les dones que són mares assegura fer-ho diàriament mentre que, gairebé el mateix percentatge de les dones sense fills (35%), no consumeix mai o gairebé mai. Encara que almenys, el consum de les primeres és sempre controlat per un professional.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH