El Govern treu a informació pública el consorci de l'Hospital Clínic

|

El Govern treu a informació pública el consorci de l'Hospital Clínic

La Conselleria de Salut ha tret a informació pública la proposta d'acord de Govern pel qual s'autoritza la creació del consorci Hospital Clínic de Barcelona i s'aproven els seus estatuts, segons recull en un edicte el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (Dogc).

El departament dóna un termini de 15 dies hàbils des de la publicació aquest divendres de l'anunci perquè els ciutadans presentin al·legacions a favor o en contra de la constitució del consorci i dels estatuts que ho regeixen, ha publicat aquest dissabte 'El País'.

Segons la proposta del Govern, el nou consorci Hospital Clínic de Barcelona estarà integrat per la Generalitat, a través del Servei Català de la Salut (CatSalut), al que estarà adscrit, i la Universitat de Barcelona (UB).

El nombre d'integrants del consorci pot ser ampliat amb l'admissió de "entitats públiques o privades sense ànim de lucre" que puguin col·laborar en els objectius de l'ens, així com efectuar les aportacions o prestar els serveis que constitueixen l'objectiu.

La proposta d'acord reconeix a l'Associació de coneixement clínic de l'Hospital Clínic (ACCHC) la facultat de participar en la gobernanza del Clínic mitjançant l'atribució de la potestat per al nomenament de membres que ho representin en el seu consell de govern.

Aquesta fórmula de gestió, segons la proposta, persegueix facilitar una organització que, dins del marc d'autonomia de gestió propi de les entitats del sector públic de la salut, compleixi "des dels criteris de màxima exigència de qualitat i eficiència" les funcions que ha vingut desenvolupant el Clínic en matèria d'activitat sanitària i sociosanitària.

Sosté que l'Hospital Clínic de Barcelona actuarà regit pels "principis de rendibilitat, economia i productivitat i amb aplicació de tècniques de gestió empresarial".

Per al desenvolupament de les seves activitats, el Clínic podrà formalitzar convenis de col·laboració amb altres institucions especialitzades o crear o participar en entitats instrumentals o servir-se d'aquelles de les quals ja sigui titular o tingui participació.

El màxim òrgan de govern de l'Hospital Clínic serà un consell de govern, amb 16 membres -nou en representació del CatSalut, quatre de la UB i tres de l'ACCHC-, amb una durada de mandat de quatre anys.

El consell de govern nomenarà un directorgeneral , que serà el màxim òrgan responsable de la direcció i gestió de l'hospital i que podrà comptar amb un comitè de direcció general com a òrgan assessor.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH