214 nenes embarassades i ara què?

Carmen P .Flores

Després de les protestes, poques, per cert, ja han estat alliberades 700 dones i nens que es trobaven segrestats per la banda d'assassins de Boko Haram.

Després de les protestes, poques, per cert, ja han estat alliberades 700 dones i nens que es trobaven segrestats per la banda d'assassins de Boko Haran.

Les últimes dones i nenes alliberades , fa solament dos dies, per l'exercito del seu país amb ajuda internacional no han tingut bastant amb el sofriment patit en tot aquests llargs mesos de captivitat, sinó que, 214 d'elles han tornat a casa embarassades, o algunes portaven en els seus braços aquests beus fruit d'unes violacions salvatges.. Què succeirà ara amb aquestes nenes que van marxar com a tal i han tornat amb un futur que mai van haver-hi imaginat?. Passar de la infantesa, amb el que això comporta de ser cuidades pels seus pares, professors i famílies han saltat de manera brusca i traumàtica a tenir la responsabilitat de cuidar un fill no desitjat i pel qual no estan preparades ni física , ni psíquicament . Qui li retorna la seva infantesa perduda? qui les rescabalarà dels horrors viscuts? , qui guarirà aquestes ferides tan difícils de sanar?, Van a necessitar molta ajuda psicològica, suporte i afecte de les famílies, tolerància, afecte i comprensió dels seus veïns i amics. Tot el succeït ha estat tan brutal que les seves vides han estat marcades per sempre, solament cal veure'ls les cares de terror i sofriment que han mostrat les fotografies d'elles que han publicat els mitjans de comunicació. Que en ple segle XXI succeeixin aquestes coses és molt difícil d'entendre i d'explicar. L'anomenat primer món no pot quedar-se de mans creuades davant aquests fets tan horrendos. No es pot tolerar que aquests botxins segueixin fent de l'assassinat, les violacions i el terror la seva bandera als territoris ocupats. Ningú hauria de ser aliè als sofriments dels altres i lamentar-se des d'una butaca de l'ocorregut, aquesta és una postura molt còmoda i covarda. No s'ha de tolerar que li robin la infantesa a les persones, que violin a les dones, que matin als homes i nens o que els esclavitzin.

Ja és hora de fer una mica més que escandalitzar-se . És l'hora del canvi de valors i el repunt de la solidaritat, .És l'hora de les persones i no dels territoris, perquè ningú tria on neix i tots haurien de tenir els mateixos drets, Ja n'hi ha prou de tants Boko Haram com n'hi ha pel món!

Carmen P. Flores

Directora

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH