Díaz reduirà en un 10% els càrrecs públics i demana als bancs alternatives als desnonaments

|

Díaz reduirà en un 10% els càrrecs públics i demana als bancs alternatives als desnonaments

La candidata a la Presidència andalusa, la socialista Susana Díaz, s'ha compromès aquest dilluns, durant la seva intervenció en el debat d'investidura davant el Ple del Parlament, a reduir en un deu per cent el nombre d'alts càrrecs i contractes d'alta direcció i personal eventual en la Junta, així com a estimular i incentivar per tots els mitjans a l'abast de l'administració, "apurant totes la nostra competències", que les entitats financeres "busquin alternatives per evitar el drama de les famílies desnonades i sense alternativa d'un lloc on viure".

Aquests dos compromisos fets per Díaz són clares 'picades d'ullet' a Podem, que entre les exigències que ha posat sobre la taula durant les seves negociacions amb el PSOE-A de cara al debat d'investidura han estat la reducció d'alts càrrecs de l'administració autonòmica i que la Junta no conveniarà amb entitats financeres que duguessin a terme desnonaments.

Per a Díaz, és fonamental dur a terme una reforma en profunditat de l'administració pública andalusa per incrementar la seva eficàcia i garanties de control, millorar la qualitat dels serveis públics, facilitar el desenvolupament de l'activitat productiva i assegurar la participació de la ciutadania i el desenvolupament professional dels servidors públics.

S'ha compromès amb l'elaboració d'un pla d'eficiència del sector públic, incorporant mecanismes d'estalvi com les plataformes de compra centralitzada o la subhasta per a l'adquisició de determinats béns, i amb una Llei d'administració electrònica, generalitzant els tràmits electrònics i per mòbil i establint mesurades de proximitat a la ciutadania, a través de finestretes úniques en àmbits com l'empresarial i l'educatiu.

Així mateix, ha assenyalat que en aquesta legislatura, els professionals públics recuperaran plenament els seus drets, part dels quals van haver de ser aparcats en l'anterior legislatura per poder mantenir l'ocupació pública a Andalusia.

En relació amb l'assumpte dels desnonaments, la candidata socialista ha proposat que la Càmera, per acord de tots els grups, es dirigeixi al Govern d'Espanya perquè retiri el seu recurs "injust" contra la Llei andalusa de funció social de l'habitatge, que és "justa i necessària".

Susana Díaz s'ha compromès a promoure una reforma de la Llei de Protecció dels Drets de les Persones Consumidores i Usuàries, per aconseguir que les entitats financeres incloguin en les condicions generals dels contractes de préstec hipotecari l'adhesió al Sistema Arbitral de Consum, en el qual s'establirà la mediació extraprocesal per possibilitar solucions alternatives a l'execució judicial, afavorint acords que permetin conservar la propietat de l'habitatge o, almenys, mantenir l'ús de la mateixa.

Ha indicat que la Junta inclourà en les condicions de les contractacions que realitzi l'administració amb les entitats financeres l'obligació d'adherir-se al Sistema Arbitral de Consum i al Sistema de Mediació.

Per a Díaz, es tracta de "estimular i incentivar per tots els mitjans al nostre abast, apurant totes les nostres competències, que les entitats financeres busquin alternatives per evitar el drama de les famílies desnonades i sense alternativa d'un lloc on viure". Igualment, s'ha compromès amb ona norma que impedeixi que els habitatges del parc públic de la Junta, com està passant en altres punts d'Espanya, puguin ser venudes a fons d'inversió o d'especulació d'actius tòxics, els anomenats 'fons voltor'.

MÍNIMS VITALS

Susana Díaz s'ha compromès a més amb l'aprovació d'una Llei de Renda Bàsica Social in desenvolupo de l'Estatut d'Autonomia, que integrarà la prestació econòmica que la comunitat ve concedint baix diferents fórmules des de 1991, juntament amb elements addicionals per garantir unes condicions de vida digna a les famílies beneficiàries, en el marc d'un procés d'integració social i laboral. Ha garantit que aquest projecte de llei arribarà al Parlament en 2016, abans que conclogui el segon període de sessions.

Així mateix, Díaz ha indicat també que cal donar una "resposta eficaç" a situacions d'emergència social com pal·liar el problema de l'habitatge, la pobresa energètica i la garantia alimentària, en definitiva, respostes que garanteixin els mínims vitals, una qüestió de la qual IULV-CA va fer bandera durant la passada legislatura.

"Senyories, quan a una família la hi despulla del seu habitatge, quan no pot il·luminar la seva llar perquè no pot pagar la llum, l'estem despullant de la seva vida. No podem conviure amb això sense fer tots els esforços per evitar situacions incompatibles amb una societat que es consideri mínimament justa i avançada", ha assenyalat.

Per tot això, Díaz s'ha compromès a portar a aquest Parlament la Llei de Protecció i Assistència als col·lectius vulnerables, especialment referent als subministraments vitals com a llum i aigua.

DESTACA EL SEU PROGRAMA "REFORMISTA"

Susana Díaz, ha destacat aquest dilluns el programa "reformista i modern" en el qual ha inclòs les idees que ha cregut "bones" d'altres partits polítics "sense fer distinció", per la qual cosa ara espera que "tots assumeixin la responsabilitat del que els andalusos han dit en les urnes".

Després de finalitzar el seu discurs d'investidura i sortir del saló de Plens de la Càmera andalusa, Díaz ha considerat que les seves propostes col·loquen a Andalusia "en el lloc que està en condicions d'ocupar i que mereix", una terra de "moltíssim potencial i oportunitats".

Així, ha posat l'accent en la "sensibilitat" que ha demostrat en incloure propostes d'altres partits perquè "el que és bé para Andalusia, ho proposi qui ho proposi, serà bo". "Vull el benestar dels andalusos, l'ocupació, la qualitat de vida per a Andalusia. Tot el que tingui alguna cosa bé que oferir per a Andalusia lògicament va a comptar amb el meu suport", ha subratllat.

Finalment, ha afirmat que "la immensa majoria dels andalusos s'han vist reconeguda en aquest programa i també els diputats de les diferents forces polítics".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH