Antiblanqueig investiga un 'increment anòmal' en la facturació de l'empresa que va fitxar al cunyat d'Artur Mas

|

Mes considera que conèixer la corrupció és "el millor antídot" perquè no es repeteixi

El Servei Especial de Blanqueig de Capitals del Banc d'Espanya (Sepblac) sospita de l'increment de facturació amb la Generalitat catalana de les empreses que tenen contractats al cunyat i la neboda d'Artur Mas. Així ho han reflectit en un informe de l'anomenada 'Operació Mannà', en el qual titllen tal increment de "particularment anòmal", segons recull aquest dilluns Vozpópuli i El Mundo.

El document, al que ha tingut accés el diari El Mundo, assenyala que el Grup Seidor, d'empreses informàtiques, va contractar a Juan Antonio Rakosnik, germà de la dona de Mas, al novembre de 2009 a través de la seva societat Microsistemes. Encara que la contractació va tenir lloc un any abans que Mes accedís a la presidència de la Generalitat, l'increment de més del 40% es va donar en només tres anys: 2011, 2012 i 2013, passant de 125 a 176 milions les quantitats facturades amb la Generalitat. "Aquest creixement resulta particularment anòmal en haver-se produït en un context de crisi econòmica i contrastar significativament amb l'evolució del grup en els exercicis anteriors", afirma l'informe. "L'inici d'aquest creixement coincideix en el temps amb la incorporació a aquest grup, com a empleats o càrrec social, d'una persona vinculada familiarment amb el president de la Generalitat de Catalunya", puntualitza el text, en referència a Juan Antonio Rakosnik, "treballador de Microsistemes, S. a., una de les societats del Grup Seidor, des de novembre de 2009".

Desgranant la investigació, l'any en què es van produir majors adjudicacions al Grup Seidor és 2012, en el qual s'acumulen almenys 14, per un valor de 52.276.022 euros. El gruix de les licitacions procedeix del "Centre de Telecomunicacions i Tecnologies d'Informació, dependent de la Generalitat", que "va adjudicar contractes d'elevat import i llarga durada a diverses unions temporals d'empreses en les quals participen algunes de les societats d'aquest grup", assenyala el document. Entre les diferents adjudicacions rebudes per Seidor, el Banc d'Espanya ha posat el focus en algunes com el "expedient amb referència CCPP/CTTI/2011/1, sobre serveis d'aprovisionament i manteniment de les aplicacions informàtiques de la Generalitat de Catalunya, amb una durada de sis anys". "Dos lots van ser adjudicacos a UTE Itteria, per uns imports de 21 i 42 milions d'euros", i "en ella participaven tres societats del Grup Seidor que, en conjunt, suposen el 45% de la UTE", recull el diari.

D'aquesta manera, el Sepblac conclou que "el Grup Seidor ha registrat un significatiu creixement del seu volum de negoci durant els últims anys", amb un creixement superior al 40%, passant de 125 a 176 milions d'euros".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH