Arrenca el debat d'investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta d'Andalusia

|

Arrenca el debat d'investidura de Susana Díaz com a presidenta de la Junta d'Andalusia

El debat d'investidura de la guanyadora de les passades eleccions autonòmiques i presidenta de la Junta en funcions, Susana Díaz, arrenca aquest dilluns 4 de maig al Parlament andalús, quan la socialista defensa la seva candidatura a la Presidència del Govern, sent l'única candidata proposada pels partits a ostentar aquest càrrec.

Aquest debat es perllongarà també durant la jornada següent, quan se celebrarà la primera votació. Així ho va acordar la passada setmana la Junta de Portaveus del Parlament, en la seva primera reunió de la desena legislatura.

D'aquesta forma, la sessió d'investidura comença aquest dilluns 4 a les 12,00 hores amb la lectura per un secretari de la Resolució del president del Parlament de proposta de la candidatura. A continuació, Susana Díaz exposarà, sense límit de temps, el programa polític del Govern que pretén formar i sol·licitarà la confiança de la Càmera. Conclosa la seva intervenció, el president del Parlament suspendrà la sessió fins a l'endemà.

L'endemà, el dimarts 5, es reprendrà la sessió a les 10,00 hores amb la intervenció dels grups parlamentaris, de menor a major, durant un torn de 30 minuts.

Segons marca el Reglament del Parlament, la candidata a la Presidència de la Junta d'Andalusia haurà de contestar individualment a cada intervinent, qui tindrà dret a rèplica per deu minuts. En qualsevol cas, la candidata proposada podrà fer ús de la paraula quantes vegades ho sol·liciti, i ella sempre tancarà el debat.

Després, el president de la Càmera, Juan Pablo Durán, en atenció al desenvolupament del debat, fixarà amb suficient antelació l'hora en què es portarà a efecte la votació, la qual serà pública per crida.

Al seu torn la crida, d'acord amb l'establert en el citat precepte reglamentari, es realitzarà per ordre alfabètic del primer cognom, començant pel diputat el nom del qual sigui tret a sort, votant al final els membres del Consell de Govern que siguin diputats i els membres de la Taula del Parlament.

Susana Díaz serà investida presidenta de la Junta si el dimarts aconsegueix en la votació majoria absoluta. Si no és així, es tornarà convocar una nova sessió, transcorregudes 48 hores (que es començaran a comptabilitzar una vegada finalitzat el ple el dimarts) perquè es produeixi una nova votació, i la confiança s'entendrà atorgada si obtingués majoria simple en la segona o successives votacions.

A més, per facilitar al màxim la labor informativa dels mitjans de comunicació, el Parlament d'Andalusia oferirà via satèl·lit el senyal audiovisual realitzat del ple d'investidura, els paràmetres de la qual seran publicats en la web institucional del Parlament amb la major antelació possible, segons va informar la Càmera andalusa en un comunicat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH