Treball per a recuperar la dignitat

Carmen P .Flores

Un any més, avui, se celebra el Dia Internacional del treball, immersos com estem en una crisi on alguns diuen que s'està remuntant. Si és així, els treballadors encara no han vist que això sigui així. Què és el que es demana en un dia com avui? TREBALL. La declaració Universal de Drets Humans, en el seu article 23, diu que "tota persona té dret al treball, a la lliure elecció del seu treball, a condicions equitatives i satisfactòries de treball i a la protecció contra la desocupació.

Un any més, avui, se celebra el Dia Internacional del treball, immersos com estem en una crisi on alguns diuen que s'està remuntant. Si és així, els treballadors encara no han vist que això sigui així. Què és el que es demana en un dia com avui? TREBALL. La declaració Universal de Drets Humans, en el seu article 23, diu que "tota persona té dret al treball, a la lliure elecció del seu treball, a condicions equitatives i satisfactòries de treball i a la protecció contra la desocupació. Tota persona té dret, sense discriminació alguna, a igual salari per treball igual. Tota persona que treballa té dret a una remuneració equitativa i satisfactòria, que li asseguri, així com a la seva família, una existència conforme a la dignitat humana i que serà completada, en cas necessari, per qualssevol altres mitjans de protecció social.Tota persona té dret a fundar sindicats i a sindicar-se per a la defensa dels seus interessos."

Moltes d'aquestes coses que es diuen estan sent vulnerades sistemàticament per més d'un empresari i pels governs que són els encarregats de vetllar perquè això no ocorri, però ocorre, per desgràcia. Els treballadors no només han anat perdent drets al llarg d'aquests anys de crisis, sinó també el seu treball. Quan això ocorre, la desgràcia entra a les cases, en l'estabilitat de la família, en la dignitat de les persones. Quants individus, en aquests anys, no han perdut la seva dignitat? Milers...

La necessitat i la falta de treball fan que aquesta estigui pels sòls. Una persona ha de tenir sempre el nivell de la dignitat per sobre del nivell de la por. Arribats a aquest punt, on la desesperació ha entrat en milers de llars els governs i la pròpia societat no poden ser aliè a tot aquests, caldrà fer alguna cosa, no? El treball és el major dels antídots per a recuperar la dignitat. Estic segura que en aquest Primer de Maig, la ciutadania més que mai, el que demana és treball i dignitat, perquè com deia José Ingenieros, "I així com els pobles sense dignitat són ramats, els individus sense ella són esclaus."

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH