Es tripliquen en 10 anys les religions no catòliques a Espanya, segons el Ministeri de Justícia

|

Títol de la imatge

Les confessions no catòliques inscrites en el Registre d'Entitats Religioses s'han triplicat a Espanya en els últims 10 anys "com a mostra del pluralisme religiós", segons ha explicat el director de Relacions amb les Confessions del Ministeri de Justícia, Javier Herrera.

Així ho ha explicat Herrera aquest dijous durant una reunió amb el ministre de Justícia austríac, Wolfgang Brandstetter, que prèviament s'havia reunit amb el seu homòleg espanyol, Rafael Catalá, per tractar assumptes de cooperació bilateral. Herrera ha exposat davant la delegació austríaca el model espanyol de llibertat religiosa, estructurat sobre la base de la Llei Orgànica de Llibertat Religiosa, i de diàleg interreligioso.

En el transcurs de la reunió, Herrera, que es trobava acompanyat del director de la Fundació Pluralisme i Convivència, Fernando Arias i del sotsdirector general de Relacions amb les Confessions del Ministeri, Ricardo García, ha presentat als representants del govern austríac alguns assoliments i bones pràctiques en la gestió d'aquesta matèria. Davant la pluralitat de religions a Espanya, el Ministeri de Justícia ha engegat una eina, a través de la web del Ministeri de Justícia, que permet conèixer "amb absoluta transparència" les dades de les diferents entitats religioses, dins de les gairebé 17.000 que hi ha inscrites en el registre. Així mateix, es va constituir una nova Comissió Assessora de Llibertat Religiosa que, segons indica el Ministeri, ha suposat una millora en la participació de les esglésies, confessions, comunitats religioses o federacions.

A més, el Congrés ha donat llum verda a un projecte de llei pel qual es donarà validesa civil als ritus religiosos de casament de mormones, ortodoxos, testimonis de Jehová i budistes a Espanya. El Ministeri també destaca que estan "facilitant l'obertura dels llocs de culte i l'assistència religiosa en els Centre d'Internament i fomentant la modificació de la Llei de Mecenatge per dotar-les dels drets concedits a les entitats d'utilitat pública".

D'altra banda, es troba la Fundació Pluralisme i Convivència, creada l'any 2004 amb l'objectiu de normalitzar la diversitat religiosa i presidida pel ministre de Justícia, que treballa amb les confessions recolzant a les seves comunitats i esglésies en diferents projectes de caràcter cultural, educatiu i d'integració social. Des de 2005, ha col·laborat amb més de 15 milions d'euros a l'enfortiment institucional de les federacions religioses. Igualment, s'han destinat gairebé 18 milions d'euros al finançament de 4.078 projectes de caràcter cultural, educatiu i d'integració social d'aquestes comunitats religioses i els seus llocs de culte.

Segons afirma el Ministeri, són projectes que serveixen per potenciar el sentit de pertinença a la societat espanyola per part de comunitats "constituïdes majoritàriament per immigrants" i "per contrarestar la possible sensació de discriminació enfront de la confessió majoritària al nostre país".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH