L'ampliació del Pont de Rande, la construcció més important en l'obra de l'AP-9

|

L'ampliació del Pont de Rande, la construcció més important en l'obra de l'AP-9

GaliciaPress.- La ministra de Foment, Ana Pastor, acompanyada pel president de la Xunta de Galícia, Alberto Núñez Feijóo, va presidir aquest divendres l'acte d'inici de les obres de l'ampliació de l'Autopista de l'Atlántico (AP-9), en el tram Cangas - Teis, incloent l'ampliació del Pont de Rande.

La longitud del tram és de 5,9 Km. Durant la seva intervenció, la ministra ha subratllat que "aquest impuls a l'AP-9 va a possibilitar major mobilitat i benestar als ciutadans de Vigo i voltants, i major competitivitat a les empreses que operen a la zona, o que tenen aquí la seva seu".

En l'actualitat, la intensitat mitjana diària de vehicles que circulen per aquest tram, se situa en 50.000 vehicles/dia demitjana , amb puntes estivals en les quals se superen els 60.000 vehicles/dia. Existeixen a més increments significatius de tràfic en hores punta.

El projecte d'ampliació de capacitat de l'Autopista de l'Atlàntic AP-9, tram Cangas ? Teis millora la capacitat en un carril per sentit en tot el tram (5,9 km), incloent el Pont de Rande.

La inversió total (obres, expropiacions i assistències tècniques de control i vigilància i redacció de projecte) ascendeix a 143 milions d'euros, sent el pressupost de les obres de 130,7 milions d'euros. D'aquest pressupost total d'obres, l'ampliació del Pont de Rande suposa un pressupost de 76,3 milions d'euros.

Aquestes actuacions seran realitzades per la concessionària de l'autopista, AUDASA, en virtut del conveni i del protocol que van ser subscrits en 2011 i 2012 respectivament entre aquesta i el Ministeri de Foment.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES

El tram d'actuació Cangas- Teis, que inclou l'ampliació del Pont de Rande de 5,9 km de longitud, discorre a través dels municipis de Vilaboa, Moaña i Redondela. L'ampliació del Pont de Rande (pont atirantado) és la fita més rellevant de l'obra, que permetrà dotar d'un tercer carril a l'autopista AP-9, entre els enllaços de Cangas en el PK 145+180 al d'Enllaç de Teis en el 151+100, millorant-se tant la capacitat, com el nivell de servei al llarg de tot el tram.

La secció de l'autopista ampliada arribarà a l'enllaç de Teis amb 6 carrils (3 per sentit), enfront dels 4 carrils actuals (2 per sentit), abans de la sortida cap a Vigo (AP-9V). Es millora per tant la capacitat actual en tot el tram en un 50%.

L'ampliació en el pont consisteix a adossar tercers carrils adjacents a l'exterior de la plataforma actual, separats 6,75 metres respecte de l'actual plataforma. La base dels carrils ampliats és una estructura formada per un calaix i una gelosia exterior metàl·lics i una llosa superior de formigó armat. Aquesta estructura s'unirà al tauler actual mitjançant gelosies interiors metàl·liques espaiades entre si aproximadament cada 10 metres en sentit longitudinal. En el calaix metàl·lic s'ancoraran els extrems dels nous tirants que al seu torn quedaran fixats en el seu altre extrem en els caps de les piles actuals. En els tercers carrils del pont l'ample lliure de circulació serà de 5,00 metres.

En la pròpia estructura del Pont es preveuen tres zones de connexió entre els carrils de l'ampliació i la plataforma actual que permetran, en cas d'incidència, desviar el tràfic.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH