Prisa perd 2.000 milions i anuncia l'entrada de Qatar en el grup

|

Prisa perd 2.000 milions i anuncia l'entrada de Qatar en el grup

El grup Prisa, editor del diari El País i amo de la Cadena SER entre altres mitjans, ha comunicat aquest divendres en la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) que el sultà de Qatar Ghanim Alhodaifi Al-Kuwari entrarà en el seu accionariat i es farà amb el 10% aproximadament de la companyia.

També en la CNMV ha anunciat que hi haurà una ampliació de capital per valor de 75 milions d'euros que serà subscrita íntegrament per International Mitjana Group, societat íntegrament participada pel sultà. Aquesta maniobra es produeix quan la companyia anuncia pèrdues en 2014 per valor de 2.000 milions.

L'ampliació de capital es farà a 0,53 euros per acció. Segons ha explicat Prisa, l'operació està condicionada a l'obtenció del preceptiu informe de l'auditor de comptes designat pel Registre Mercantil sobre el valor raonable de les accions, el valor teòric del dret de subscripció preferent que s'acorda suprimir i la razonabilidad de les dades contingudes en l'informe formulat sobre aquest tema pel Consell d'Administració. I, també, a la realització d'una due diligence legal i financera, i esperen que ambdues condicions es compleixin en les properes setmanes.

QATAR COM SALVADOR

Amb l'entrada de Qatar en l'accionariat, PRISA busca sobreposar-se a les pèrdues milionàries amb les quals ha acabat l'any. L'editora cva errar 2014 augmentant un 66% les seves pèrdues pel que fa a l'any anterior després d'acumular un resultat net negatiu de 2.237 milions d'euros. Pressa reconeix que aquesta dada es deu, sobretot, a l'impacte comptable derivat de la venda de Canal+ a Telefónica.

Aquesta operació, que està subjecta a l'aprovació definitiva de la CNMC, ha generat unes pèrdues comptables en els comptes consolidats del grup de 2.064 milions d'euros i de 750 milions en els comptes individuals. Prisa assenyala que aquesta pèrdua en l'individual va generar un desequilibri patrimonial "que va ser compensat per una conversió automàtica de part del deute de l'holding del Tram 3 en préstecs participatius en una quantia suficient per compensar aquest desequilibri patrimonial".

PLA DE REFINANÇAMENT

En l'últim any, la companyia ha reduït el seu deute bancari en 726 milions d'euros en passar dels 3.306 milions de 2013 als 2.580 amb els quals ha tancat 2014. El grup segueix enfocat en l'execució del pla de refinançament per cancel·lar 780 milions d'euros mitjançant la recompra de deute a descompte (25%) amb fons procedents d'una ampliació de capital de 100 milions d'euros subscrita pel Consorci Transportista Occher; de la venda del 13,68% de Mediaset; de l'acord citat per a la venda de Canal+; i, finalment, d'aquesta ampliació de capital per a l'entrada del grup de Qatar.

Els resultat de 2014 evidencien una vegada més que Llatinoamèrica segueix sent la principal font de resultats d'explotació de pressa i suposa el 72,8% de l'ebitda del grup.

A l'àrea de premsa, els ingressos publicitaris van caure un 2,9%. En el diari El País, aquest descens va ser del 5,2%. Eld eportivo As, per la seva banda, va augmentar la seva facturació publicitària un 7%. Els ingressos publicitaris de publicitat en paper van disminuir un 9,6%, mentre que els ingressos per circulació van experimentar una caiguda del 13,4%. La caiguda en la circulació d'exemplars va ser d'un 11% en El País, un 5,8% en As i un 7,8% en Cinc Dies.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH