MESURES SOCIALS EXPRESS

Joan Ferran

Els exàmens electorals estan molt a prop i es nota. Alguns alcaldes i presidents de govern, com els mals estudiants, han transitat al llarg del curs polític sense esforçar-se massa. Molts d'ells han estat més atents als seus 'assumptes interns' que no a les demandes de la ciutadania. Artur Mas, per exemple, ha esquivat aspectes problemàtics de la realitat social catalana amb la pastanaga del denominat 'procés'.

Els exàmens electorals estan molt a prop i es nota. Alguns alcaldes i presidents de govern, com els mals estudiants, han transitat al llarg del curs polític sense esforçar-se massa. Molts d'ells han estat més atents als seus 'assumptes interns' que no a les demandes de la ciutadania. Artur Mas, per exemple, ha esquivat aspectes problemàtics de la realitat social catalana amb la pastanaga del denominat 'procés'. El president de la Generalitat, en sis mesos, vol fer el que ha estat incapaç d'impulsar en quatre anys. Per la seva banda, Mariano Rajoy, intenta desesperadament fer oblidar al sofert contribuent espanyol el nom dels tresorers maleïts del PP, les caixes B i les derives autoritàries dels ministres populars... Però Ah! L'any electoral està aquí i a tots dos presidents els convé passar el vestit dels seus partits per la tintoreria. Urgeix aparèixer davant els ciutadans perfumats, sense màcula. Com? Molt senzill: aparentant una suposada preocupació pel social, anunciant mesures governamentals per pal·liar desajustos i injustícies socials i adonant d'això als mitjans de comunicació a l'espera de l'aplaudiment de tiris i troians. Lamentable.

Que quedi clar. Qualsevol mesura destinada a apaivagar el sofriment de les persones em sembla positiva. Ara bé, em repugna que aquestes mesures vegin la llum formant part d'una estratègia pre electoral.

Per ventura aquests senyors creuen que podem oblidar qui va ser el paladí de l'austeritat aconsellant retallades dràstiques?

Per ventura creu el president Rajoy que quatre decisions d'última hora, i els bons auguris econòmics, són suficient bàlsam per un 24% d'aturats i per a milers de joves amb treball precari? Demagògia! Sí senyors, i de la grossa, perquè la pesta electoral ho envaeix tot.

Però no es creguin que la cosa queda aquí. Fins i tot l'alcalde Trías -aquest que finança amb diners dels barcelonins els capritxos del senyor Mas- ens sorprèn ara amb l'anunci d'un salari mínim barceloní pels més pobres. Això sí, ningú sap com es pagarà ni quan arribarà... Mentrestant el consistori, mancant un model de ciutat, asfalta carrers a preu fet i amb presses per inaugurar.

Insisteixo, trist, molt trist, que la ciutadania hagi d'esperar als últims mesos dels mandats electorals per contemplar mesures socials exprés usades com a cimbell. Depriment amic lector.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH