CAPGIREM VIC presenta una moció per al control de la gestió del Consorci Hospitalari de la ciutat

|

CAPGIREM VIC presenta una moció per al control de la gestió del Consorci Hospitalari de la ciutat

Tres membres de CAPGIREM VIC, Nil Puigvila, portaveu del grup municipal CUP Vic, Lídia Sentiu, treballadora de l'Institut Català de la Salut i Antoni Iborra, advocat i membre de CUP Vic, presentaran una moció per ser defensada, debatuda i aprovada en el proper ple en la qual demanen a l'Ajuntament que tingui un paper actiu en la supervisió i seguiment de la transparència de la gestió en el Consorci Hospitalari de Vic.

Així ho informa en un comunicat CAPGIREM VIC, en el qual afirmen que "en el context polític actual s'està prioritzant sistemàticament el pagament dels interessos del deute públic abans que despesa sanitària". Per tant, això fet posa en risc "el manteniment de la qualitat i fiabilitat del sistema sanitari públic", expliquen i recorden que també "obliga a prestar especial atenció a la gestió dels recursos públics que s'utilitzen".

És per això que volen promoure aquesta moció: com a defensa de la sanitat pública i la transparència en el Consorci Hospitalari de Vic en general i de l'Hospital Universitari de Vic en particular. Amb ella, volen "prevenir possibles usos incorrectes o poc eficaços dels escassos recursos públics que es destinen".

"Les retallades són cada dia més salvatges", denuncien en aquest comunicat. Això afecta al fet que s'empitjorin "les condicions laborals" i al fet que s'adjudiquin a "empreses privades que acaben degradant la qualitat de l'atenció sanitària i que aguditzen la de la mercantilización dels serveis annexos a les activitats estrictament sanitàries".

A més, tal com recorden en el comunicat, no cal oblidar que "cada vegada més" s'opta per un model mixt, és a dir, un model de gestió que "combina, dins d'un mateix espai i utilitzant les mateixes instal·lacions, la sanitat pública i l'ús privat d'aquests recursos".

És per aquestes raons que reclamen que és "imprescindible" dur a terme un seguiment acurat de la gestió que es fa en el Consorci Hospitalari de Vic (CHV). D'aquesta forma, la participació de l'Ajuntament de Vic en el CHV a través de la Fundació Hospital de la Santa Creu de Vic, com a administració pública directament implicada en la seva adreça, comporta unes "possibilitats d'intervenir en la gestió al mateix temps que un sentit de la responsabilitat política de vetllar per l'eficàcia, l'eficiència i la transparència en l'ús dels recursos públics que s'empren".

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH