L'Ajuntament de Viladecans perd la batalla davant el Tribunal Suprem que anula el concurs del 2009 i dóna la raó a l'ex cap de la Guàrdia Urbana

|

Títol de la imatge

Catalunya Press.- Després d'una llarga batalla legal, Alfonso Casal, excap de la Guàrdia Urbana de Viladecans, ha aconseguit que el Tribunal Suprem li doni la raó enfront de l'Ajuntament que li va impedir optar a la plaça d'Intendent per posar una limitació d'edat de 55 anys als candidats d'aquest concurs en 2009. El Tribunal Suprem ha conclòs que fixar que aquest límit d'edat suposa un "tracte desigual" i vulnera la Constitució.

Llegeix la sentència

En una sentència recollida del 29 de gener de 2015, l'Alt Tribunal anul·la unes bases i una convocatòria de l'Ajuntament de Viladecans, de 2009, per a la provisió d'una plaça d'intendent de la Policia Local, en entendre que el requisit d'edat és discriminatori i considerar que no és raonable en relació als principis de mèrit i capacitat.

Llocs en contacte amb el gabinet de premsa del municipi cap portaveu autoritzat ha volgut fer declaracions ja que segueixen "estudiant" aquesta sentència del Suprem que és demoledora per als seus interessos. L'altra part assegura que farà complir la mateixa exigint responsabilitats penals si no es fa, la qual cosa podria suposar que l'actual alcalde Carles Ruiz hauria de cessar a l'actual Cap de la Guàrdia Urbana i convocar un nou concurs. Com vulgui que hi ha altres querelles en curs, aquesta sentència pot decidir definitivament la sort de les mateixes a la vista que la del Suprem crea jurisprudència.

Catalunya Press que porta més d'un any informant d'aquest assumpte ha obligat a l'oposició a preguntar en diversos plens per l'anomenat "caso Casal", i el portaveu socialista ha arribat a afirmar que el publicat era mentida. Alguna cosa, que com s'ha vist per la sentència, deixa en evidència al grup governant, que ara mateix no sap què fer amb una decisió judicial que no deixa cap dubte que l'Alcalde Ruiz es va equivocar greument i va decidir un concurs al seu millor criteri, alguna cosa al que té ja acostumat als seus conciutadans. Ara haurà de complir amb el Suprem o atenir-se a una solució penal que li obligaria a abandonar l'Alcaldia.

La Secció Setena de la Sala del Contenciós ha estimat, sense cap dubte, i el recurs de cassació presentat per Alfonso F.C., un dels aspirants que superava el límit d'edat, anul·lant així la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) del 28 de gener de 2013, que rebutjava la petició i avalava el límit d'edat per la naturalesa de l'activitat policial, donada la seva singularitat i rellevància.

Per al Suprem, l'Ajuntament es va limitar a justificar amb vaguetats els límits d'edat fixats. El Consistori va apel·lar a la complexitat de les funcions a desenvolupar en el lloc, a les potestats d'acte-organització i a la necessitat de garantir un temps de permanència suficient en el càrrec per abordar els processos de canvi necessaris a llarg termini.

Segons la sentència, el fet que algú vagi a desenvolupar un procés a llarg termini no és un argument suficient per restringir l'edat dels candidats. Per aquest motiu, l'alt tribunal dóna la raó a l'aspirant i revoca l'aval a la convocatòria per part del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

És de destacar, finalment l'encomiable valor i coratge demostrat per Casal, qui afligit d'una greu malaltia ha seguit barallant per aconseguir que se li fes justícia, gastant-se para això tots els seus estalvies a defensar les seves causa. De vegades, David doblega el genoll de Goliat, i fins i tot, com és el cas, li propina una formidable pallissa. Ens alegra com a mitjà de comunicació haver recolzat al més feble, i avui poder oferir-los aquesta bona notícia. Per cert, en un cas com aquest tan clar i vergonyós el PSC no hauria d'èticament demanar-li al seu alcalde que dimiteixi?

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH