Pérez i Gordo expliquen la seva postura davant l'expedient d'expulsió per EU Federal

|

Pérez i Gordo expliquen la seva postura davant l'expedient d'expulsió per IU Federal

El portaveu d'IU a l'Ajuntament de Madrid, Ángel Pérez, i el seu homòleg en l'Assemblea, Gregorio Gordo, explicaran aquest dilluns en roda de premsa la seva postura davant la resolució de la Presidencial Federal d'aquesta tarda, en la qual es preveu la seva expulsió.

La roda de premsa de tots dos dirigents tindrà lloc el dilluns a les 10.30 hores a la sala de premsa de l'Ajuntament, a la Plaça de la Vila. Cap dels dos acudirà aquesta tarda a la reunió de la Presidència que estudiarà el seu expedient disciplinari.

Pérez explica al coordinador general d'EU, Cayo Lara, i al coordinador de la Presidència d'EU Federal, José Luis Centella, en un escrit datat aquest dijous, i al que ha tingut accés Europa Press, que no acudirà a la reunió davant la "inadmissible conducta" que estan seguint, fent un "mal ús dels estatuts" per una "inobservança total i absoluta de les seves disposicions sobre tramitació d'expedients", la qual cosa s'uneix al fet que estan "actuant per complet fora de les seves competències".

"Jo sóc militant d'Esquerra Unida de Madrid, no tinc cap càrrec federal ni tinc cap activitat política que no sigui la de militant de IUCM", ha assenyalat en l'escrit, on també recorda que és càrrec públic per aquesta organització a l'Ajuntament de Madrid.

Això determina que els qui "únicament estan capacitats" per enjudiciar la seva labor circumscrita a aquest àmbit "són els militants de IUCM, a través de la seva Presidència, i si escau el Consell Polític". A això s'uneix "com a òrgan garant del compliment estatutari la Comissió de Garanties de IUCM".

RESPATLLER DE LA COMISSIÓ DE GARANTIES

A primers de febrer, Ángel Pérez va aconseguir el respatller de la Comissió Regional d'Arbitratge, Control i Garanties Democràtiques (CRACyGD) de EUCM -després de demanar empara arran del cas de les targetes black de Caja Madrid- per mitjà d'una resolució que estableix que haurien de quedar sense efecte les accions que no surtin directament de la Presidència regional, "evitant així en tant que sigui possible l'assetjament i vulneració dels drets de l'afiliat".

La Comissió de Garanties apunta que, en tractar-se d'un càrrec públic, qualsevol conflicte hauria de ser dirimit per la Presidència Regional, en virtut dels estatuts de EUCM. Només la Presidència regional podria iniciar un expedient disciplinari contra el portaveu municipal o sotmetre-li a qüestió. "En cap cas li correspondria l'obertura d'expedient ni al Consell Polític Regional ni a l'Assemblea Madrid-Ciutat", recull la resolució.

Ángel Pérez ha avançat a Centella i Lara que no acudirà a la reunió d'aquest divendres de la Presidència federal, "tret que el que hagin proposat els instructors sigui l'arxiu de l'expedient". Aquest arxiu se sustentaria tant en "la manifesta incompetència de la Presidència Executiva Federal" donada la seva condició de militant i càrrec públic de IUCM com en el fet que la seva conducta "s'ha incardinat en el conjunt de decisions polítiques, unànimes o molt majoritàries, en l'adreça de EUCM".

Són, per tant, "impossibles d'individualitzar amb el propòsit d'exigir responsabilitats", la qual cosa uneix al fet que "qualsevol altra proposta seria nul·la per haver-se obviat la tramitació estatutària que contempla l'article 27 dels estatuts d'EU Federal".

L'edil exposa en el text que va ser citat divendres passat, 13 de febrer, sense incloure en la citació el seu dret a realitzar al·legacions per escrit en el termini de deu dies. Li va anar impossible acudir per les seves obligacions com a regidor -coincidia amb la celebració de la comissió municipal d'Urbanisme, en la qual és portaveu del seu grup-, la qual cosa va portar a la instructora a dir-li que li tornava a citar per escoltar-li en relació a l'expedient disciplinari "sense assenyalar dia algun i sense que s'hagi fet fins al moment".

"ANTIESTATUTARIO COMPORTAMENT"

"La instructora ha hagut de considerar superflu l'exercici de la tramitació estatutària per superiors raons que no aconsegueixo a comprendre", ha llançat. És per tot això que considera que la seva presència en la reunió de la Presidència Federal, fins i tot per denunciar allí el "antiestatutario comportament", no tindria sentit ja que únicament "podria considerar-se com a aval" de la seva conducta.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH