La Xarxa, el Carnestoltes i el siririmiri

Carmen P .Flores

Carmen P. Flores

El Diccionari de la Real Acadèmia defineix el carnestoltes com els tres dies que precedeixen al dimecres de cendra. Festa popular que se celebra en tals dies i consisteix en mascaradas, comparses, balls i altres gaubances bulliciosos. Però, per a uns altres, el Carnestoltes significa disfressar-se del que t'agradaria ser, representar, o senzillament de protesta contra les normes i els poders establerts.

El Diccionari de la Real Acadèmia defineix el carnestoltes com els tres dies que precedeixen al dimecres de cendra. Festa popular que se celebra en tals dies i consisteix en mascarades, comparses, balls i altres gaudiments bulliciosos. Però, per altres, el Carnestoltes significa disfressar-se del que t'agradaria ser, representar, o senzillament de protesta contra les normes i els poders establerts. Temps de festa, d'irreverència, diversió però també de crítica, que no és dolent, però sempre hi ha algú que ho espatlla.

El Carnestoltes encara que està lligat a la quaresma, perquè li precedeix, és una festa pagana, però no entrarem en aquest aspecte, ni és el motiu. La utilització d'aquest com escusa per molestar, ferir insultar o menysprear a les persones, és passar-se de la ratlla en tots els sentits i excedir-se en la llibertat d'expressió i és propi d'un covard que cerca qualsevol excusa per fer o dir el que en situacions normals no faria o diria. Això és el que ha succeït a Solsona, amb un actor que ha volgut tenir els seus minuts de glòria en dir algunes gracietes ntre les quals traiem la següent "Ara em vaig a repartir garrotadas a algú deñ PP que em trobi o a algun espanyol pel camí". I tot això s'ha pogut veure i escoltar, en una retransmissió de la Xarxa, la cadena de la independentista Diputació de Barcelona, per l'obra i gràcia de Salvador Esteve. Les imatges són molt eloqüents . Prendrà alguna mesura els partits que tenen representació a la Diba?. Dirà quelcom el Consell Audiovisual de Catalunya? Encara que sigui Carnestoltes, la incitació a l'odi i a la violència no és cosa que s'hagi de prendre a riure o a la lleugera. Ja està bé de provocacions innecessàries, que generen odi i violència. Estem en una democràcia o no?. O solament són demòcrates els del pensament únic?. Catalunya sempre ha estat exemple tolerància, de convivència i de respecte, sobretot amb aquells que pensen de manera diferent . No respectar això, i que siguin els mitjans públics, que paguem entre tots, els qui ho permetin, no és conya, sinó quelcom molt greu, que no es pot deixar passar per alt. Són masses "els acudits" que estan ocorrent en les institucions públiques i en la Diputació de Barcelona, més. És l'etapa de l'ens provincial més fosca i irresponsable de tota la seva història, el seu equip de govern i oposició inclosa han de pensar que tot l'any és Carnestoltes i en aquests temps molt més. Les conseqüències, sinó es prenen mesures és com el sirimiri , que no li dónes importància però quan t'adones estàs mullat fins als ossos.

Vull acabar acabar amb aquesta frase: "El mag va fer un gest i va desaparèixer la gana, va fer un altre gest i va desaparèixer la injustícia, va fer un altre gest i es va acabar la guerra. El polític va fer un gest i va desaparèixer el mag."

Carmen P. Flores
Directora
www.catalunyapress.cat

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH