Vols enamorar-te? Aquestes són les 36 preguntes que t'ajudaran a fer-ho

|

Vols enamorar-te? Aquestes són les 36 preguntes que t'ajudaran a fer-ho

El 9 de gener Mandy Len Catron va publicar un article en The New York Times en el qual explicava com es va enamorar amb ajuda de 36 preguntes elaborades pel psicòleg Arthur Aron, que al principi les va plantejar en el seu estudi com una eina per generar intimitat, no necessàriament amorosa, de forma gradual. El Hormiguero va realitzar l'experiment en vídeo i va funcionar. 

La nit del dimecres, El Hormiguero va recuperar les 36 preguntes que faran que t'enamoris i les va provar unint a parelles de desconeguts en un sofà. Després de contestar a aquest qüestionari pensat per crear intimitat de forma ràpida, sis de les set parelles participants van acabar besant-se.

El vídeo està realitzat per Dulcinea Estudis, autors també dels vídeos "Les respostes d'aquests joves amb càncer us van a canviar la manera de veure la vida" i "El que ocorre en mirar a un desconegut als ulls", tots dos amb més de tres milions de reproduccions en Youtube. La directora, Paola Calasanz, explica que després d'aquests primers treballs, el programa d'Antena 3 es va posar en contacte amb ella per dur a terme una secció "amb experiments reals i emotius". Poc després, "Pablo Motos em va passar l'enllaç de l'article publicat en Verne i em va preguntar si se m'ocorria alguna cosa".

El que se li va ocórrer va ser convocar a desconeguts mitjançant la seva pàgina de Facebook, preguntant: "Esteu disposats a sentir?", just després d'assegurar: "Anem a fer que us enamoreu". No acontenta amb això i abans de gravar el vídeo, "els passem un formulari per veure com eren i unir-los en parelles que poguessin ser compatibles, perquè a mesura que contestessin a les preguntes, sentissin més complicitat". En aquest qüestionari previ també es preguntava sobre les preferències en el físic d'una possible parella. És a dir, no hi ha parany, però sí se'ls van posar les coses fàcils.

A pesar que hi havia cinc persones gravant als participants i "al principi estaven molt tallats", a mesura que el qüestionari avançava, tots s'oblidaven dels focus i de les càmeres. "A partir de la pregunta deu o onze, ja no s'adonaven de res. De vegades els demanava que parlessin més alt i ni em sentien".

Però Calasanz no esperava que arribessin a besar-se: "Com a molt, que comentessin que volien tornar a veure's o que diguessin que s'agradaven, però no aquesta resposta". De fet, una de les parelles es va ser directa a prendre alguna cosa i una altra a sopar. Gairebé dues setmanes després de l'enregistrament, "tres parelles segueixen veient-se i altres tres segueixen mantenint el contacte".

Encara que el qüestionari no estava pensat al principi per enamorar-se, és possible que aquest qüestionari dissenyat per obrir-nos gradualment funcioni. L'estudi original requereix que es tracti d'algú completament desconegut. Es recomana emplear 45 minuts: una quart d'hora per a cada set de preguntes, encara que tant Mandy Len Catron com aquests dos voluntaris del Guardian van necessitar més temps. Els participants han de llegir en veu alta una pregunta cadascun, encara que tots dos han de respondre-les totes.

Aquestes són les preguntes que faran que t'enamoris, utilizalas sota la teva pròpia responsabilitat.

Set I


1. Si poguessis triar a qualsevol persona al món, a qui convidaries a sopar?

2. T'agradaria ser famós? De quina forma?

3. Abans de fer una trucada telefònica, assages el que vas a dir? Per què?

4. Per a tu, com seria un dia perfecte?

5. Quan va ser l'última vegada que vas cantar tot sol? I per a una altra persona?

6. Si poguessis viure fins als 90 anys i tenir el cos o la ment d'algú de 30 durant els últims 60 anys de la teva vida, quin de les dues opcions triaries?

7. Tens una corazonada secreta sobre com vas a morir?

8. Vaig donar tres coses que creguis tenir en comú amb el teu interlocutor.

9. Per què aspecte de la teva vida t'asseguis més agraït?

10. Si poguessis canviar alguna cosa en com et van educar, què seria?

11. Pren-te quatre minuts per explicar al teu company la història de la teva vida amb tot el detall possible.

12. Si demà et poguessis aixecar gaudint d'una habilitat o qualitat nova, quin seria?

Set II

13. Si una bola de cristall et pogués dir la veritat sobre tu mateix, la teva vida, el futur, o qualsevol altra cosa, què li preguntaries?

14. Hi ha alguna cosa que hagis desitjat fer des de fa molt temps? Per què no ho has fet encara?

15. Quin és el major assoliment que has aconseguit en la teva vida?

16. Què és el que més valores en un amic?

17. Quin és el teu record més valuós?

18. Quin és el teu record més dolorós?

19. Si sabessis que en un any vas a morir de manera sobtada, canviaries alguna cosa en la teva manera de viure? Per què?

20. Què significa l'amistat per a tu?

21. Quina importància té l'amor i l'afecte en la teva vida?

22. Compartiu de forma alterna cinc característiques que considereu positives del vostre company.

23. La teva família és propera i afectuosa? Creïs que la teva infància va ser més feliç que la dels altres?

24. Com t'asseguis respecte a la teva relació amb la teva mare?

Set III

25. Vaig donar tres frases usant el pronom "nosaltres". Per exemple, "nosaltres estem en aquesta habitació sentint?".

26. Completa aquesta frase: "Tant de bo tingués algú amb qui compartir?".

27. Si t'anessis a convertir en un amic íntim del teu company, comparteix amb ell o amb ella alguna cosa que seria important que sabés.

28. Digues-li al teu company què és el que més t'ha agradat d'ell o ella. Sigues molt honest i digues-li coses que no diries a algú a qui acabes de conèixer.

29. Comparteix amb el teu interlocutor un moment embarazoso de la teva vida.

30. Quan va ser l'última vegada que vas plorar davant d'algú? I tot sol?

31. Explica-li al teu interlocutor alguna cosa que ja t'agradi d'ell.

32. Hi ha alguna cosa que et sembli massa seriós com per fer broma sobre aquest tema?

33. Si anessis a morir aquesta nit sense possibilitat de parlar amb ningú, què lamentaries no haver dit a algú? Per què no l'hi has dit fins ara?

34. La teva casa s'incendia amb totes les teves possessions dins. Després de salvar als teus sers estimats i a les teves mascotes, tens temps per fer una ultima incursió i salvar un sol objecte. Quin escolliries? Per què?

35. De totes les persones que formen la teva família, quina mort et semblaria més dolorosa? Per què?

36. Comparteix un problema personal i demana-li al teu interlocutor que t'expliqui com hauria actuat ell o ella per solucionar-ho. Pregunta-li també com creu que t'asseguis respecte al problema que has explicat.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH