Aquest dissabte se celebra l'examen MIR, amb més aspirants i menys places

|

Títol de la imatge

Aquest dissabte a les 16.00 hores se celebren per tota Espanya les proves selectives per aconseguir una de les 6.102 places de metge intern resident (MIR) que ofereix aquest any el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, a les quals es presenten un total de 12.199 titulats en Medicina, 500 més que l'any passat a pesar que s'ofereixen 47 places menys.

Al costat d'ells, infermers, farmacèutics, psicòlegs, biòlegs, radiofísics i químics buscaran una plaça de formació sanitària especialitzada en la convocatòria de Sanitat que, com a anys anteriors, s'ajusta en funció de les necessitats d'especialistes manifestades per les comunitats autònomes. En total han estat 35.319 els admesos a l'examen per optar a una de les 7.527 places de formació especialitzada ofertes pel Ministeri, un 1,7 per cent menys que les 35.959 ofertes l'any anterior.

Per les 959 places d'Infermers Interns Residents (EIR) es presenten un total de 16.137 aspirants; 1.431 farmacèutics per 264 places de Farmacèutics (FIR), 44 d'elles en règim d'alumnat; 4.098 aspirants per 127 places de Psicòlegs (PIR); 861 aspirants per 30 places de Biòlegs (BIR); 294 aspirants per 30 places de Radiofísicos (RFIR); i 299 aspirants per 15 places de Químics (QIR).

Entre les novetats d'aquest any, es tracta de la primera vegada que hi ha una convocatòria única per a totes les titulacions, ja que fins a l'any passat s'aprovaven dos ordres de convocatòria, una per a infermers i una altra per a metges i la resta de les titulacions.

La convocatòria única ha implicat una reestructuració i racionalització de l'Ordre de convocatòria i dels seus annexos, incrementant els nivells d'eficiència en la tramitació d'aquests processos al mateix temps que aporta una visió les proves selectives molt més d'acord amb l'Espai Europeu d'Educació Superior.

MÉS PREGUNTES PER Als INFERMERS

De fet, en virtut d'aquesta convocatòria única en l'examen d'Infermeria les preguntes augmenten a 200 i la durada a quatre hores i mitjana. Per facilitar l'elecció informada dels aspirants, les comissions de docència han de fer públics tant els "itineraris tipus" com els "cronogramas de rotació" de les unitats docents adscrites a les mateixes. A més, es consolida establiment d'una nota de tall introduïda en la convocatòria 2012-2013, que per a aquesta convocatòria es fixa en el 35% en totes les titulacions.

D'aquesta manera, s'entendrà que superen la prova els aspirants la valoració particular dels quals de l'examen sigui igual o superior a aquest 35% de mitjana dels deu millors. La resta d'aspirants seran eliminats i no obtindran nombre d'ordre.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH