Europa podria crear més de 2,1 milions de llocs de treball si aposta per mesures "pro-ocupació"

|

Europa podria crear més de 2,1 milions de llocs de treball si aposta per mesures "pro-ocupació"

El pla d'inversió trienal proposat pel president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, podria arribar a crear 2,1 milions de llocs de treball per intervinguts de 2018 en el conjunt de la Unió Europea (UE) si es prioritzessin mesures favorables a la creació d'ocupació, segons assenyala l'informe 'Una estratègia d'inversió orientada a l'ocupació per a Europa' de l'Organització Internacional del Treball (OIT).

"La repercussió en l'ocupació del pla d'inversió dependrà de les característiques fonamentals del seu disseny i del criteri de distribució", adverteix l'OIT, que subratlla que els efectes del programa en l'ocupació "milloraran notablement mitjançant la inversió del sector privat".

En aquest sentit, l'informe recomana que els projectes siguin seleccionats en la mesura en què no interfereixin en la inversió privada i considera molt important que les petites empreses obtinguin avantatges.

"Poden crear-se 1,8 milions d'ocupacions directes i indirectes si el pla d'inversió aconsegueix, segons el previst, impulsar una inversió del sector privat que augmenti la totalitat dels fons invertits en l'economia a 315.000 milions d'euros", afirma l'OIT.

Així mateix, l'organització internacional considera que una assignació de fons que tingués en compte els nivells de desocupació dels diferents països membres permetria aconseguir una creació d'ocupació "millor i més equitativa", facilitant aconseguir uns 2 milions de noves ocupacions, que a més es localitzarien en una major proporció en aquells països on l'atur és un problema més greu.

Així, Joaquín Nieto, director de l'Oficina de l'OIT per a Espanya recorda que "l'OIT en el seu recent informe 'Perspectives socials i de l'ocupació al món. Tendències 2015' alertava sobre l'augment de el malestar social davant la falta d'ocupació, i la necessitat d'assegurar que les inversions vagin als països amb major desocupació, com són Grècia o Espanya i els països de la perifèria de la zona euro".

UN PAS EN LA DIRECCIÓ CORRECTA

El document considera que estimular la inversió "és un pas en l'adreça correcta per impulsar la creació d'ocupació", ja que la inversió en la UE segueix molt per sota dels nivells que es registraven abans de la crisi i és massa baixa per incidir de forma significativa en la desocupació i en el subempleo.

Així mateix, l'OIT assenyala que el 'Pla Juncker' arriba en un moment d'empitjorament de les perspectives de creixement i recorda que "és fonamental augmentar la inversió" per millorar la competitivitat i crear més i millors ocupacions.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH