La Sindicatura de Comptes retreu a ICV-EUiA no presentar comptes i a PP i C's les de fundacions

|

Títol de la imatge

La Sindicatura de Comptes ha reprovat a ICV-EUiA per no presentar-li els seus comptes anuals de 2013, i a PP i C's les de les seves respectives fundacions, a més de constatar que cap partit compleix tots els requisits de transparència informativa establerts per llei.

Així ho recull en un informe que va aprovar al desembre de l'any passat i que analitza els comptes de totes les formacions amb representació parlamentària de 2013 i de les seves fundacions.

Segons aquest informe, el grau de compliment en la rendició de comptes dels partits ha estat del 86,7%, tenint en compte que CDC i la federació de CiU les van presentar fora de termini, i que ICV-EUiA i el partit Poble Actiu no les van presentar, encara que aquest últim va certificar que no va registrar cap moviment comptable durant 2013. En relació a les fundacions, el seu grau de compliment en 2013 va ser del 75%, malgrat recollir que les fundacions de CDC --CatDem i Nous Catalans-- la van remetre fora de termini.

En aquest àmbit, ha destacat que dues fundacions de C's (Egara Civitas i Associació Catalunya Constitucional-Catalunya Constitucional), i la del PP (Fundació Col·labora- Fundació Privada per a l'Estudi i la Formació Política) no han presentat els seus nombres a la Sindicatura de Comptes. A més, de l'informe es desprèn que no van enviar l'informe d'auditoria una altra fundació de C's anomenada Tribuna Cívica, la Fundació Privada Nous Horitzons del PSC, i la Fundació Privada d'Estudis Humanístics Miquell Coll i Alentorn d'UDC.

També es recalca que les memòries que CDC, UDC, ERC, C's i EUiA van enviar a la Sindicatura de Comptes no contenia tota la informació requerida per la Llei de finançament dels partits, i que solament ERC i la seva fundació Josep Anar-la van remetre correctament l'informe resultant de l'auditoria del sistema de control intern.

Una altra de les qüestions que es posa sobre la taula és que els partits i les seves fundacions apliquen plans de comptabilitat diferents, i els recorda que hauran de resoldre-ho i complir amb el pla de comptabilitat adaptat a les formacions polítiques, que va entrar en vigor en 2014.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH