MicroBank, el Fons Europeu d'Inversions i el Banc Europeu d'Inversions impulsen el finançament a emprenedors amb 650 milions d'euros

|

Títol de la imagenMicroBank, el Fons Europeu d'Inversions i el Banc Europeu d'Inversions impulsen el finançament a emprenedors amb 650 milions d'euros

MicroBank, el banc social de "la Caixa", i el Fons Europeu d'Inversions (FEI) han signat un acord de garanties per donar suport la concessió de 650 milions d'euros en microcrèdits durant els propers tres anys.

D'aquesta manera, MicroBank esdevé la primera entitat financera a la Unió Europea que s'adhereix al nou programa europeu de Competitivitat de les Empreses i la Pime de la Comissió Europea (COSME), gestionat pel [FEI]. Per part seva, la institució europea facilitarà garanties a MicroBank amb l'objectiu de cobrir una part del risc assumit en la concessió de microcrèdits.


Finançament per a 60.000 emprenedors


MicroBank estima que aquest acord facilitarà finançament a 60.000 emprenedors, autònoms i microempreses, que podran accedir a préstecs de fins a 25.000 euros que es concediran basant-se únicament en la confiança en els sol?licitants i la viabilitat dels seus projectes. D'altra banda, el Banc Europeu d'Inversions (BEI) se suma a l'acord posant a disposició de MicroBank un préstec de 100 milions, el qual MicroBank oferirà als seus clients a través de la línia específics "Microcrèdits BEI", amb condicions de finançament altament competitives.


Durant la signatura del acord, el vicepresident del BEI, Román Escolano, va subratllar: "Aquest acord suposa un pas més en el continu suport que el Grup BEI ha vingut donant a les petites i mitjanes empreses, que jugaran un paper fonamental en la recuperació econòmica". Així mateix va subratllar que "aquesta operació, en posar l'accent en microempreses i empresaris autònoms, permetrà cobrir un segment de mercat que s'ha vist especialment afectat per les restriccions en l'accés al finançament. Per aquesta raó, la intervenció del Grup BEI resulta especialment necessària i valuosa".

La concessió de 650 milions d'euros a microempreses a Espanya contribuirà a crear ocupació ja impulsar el creixement en un moment en què l'accés al finançament segueix sent una prioritat fonamental per a l'economia europea. Em complau que aquest acord es ferm només uns mesos després del llançament de COSME l'any passat, la qual cosa mostra la positiva demanda que té aquesta iniciativa."


Antonio Vila, president de MicroBank, va afirmar: "L'accés igualitari al finançament és una condició indispensable per a un desenvolupament econòmic equilibrat i té un impacte decisiu en la capacitat d'un territori per generar riquesa i lloc de treball de manera sostenible. Amb aquest acord, seguirem donant suport a aquells emprenedors, autònoms i microempreses que, per diversos motius, com la seva petita dimensió o el no poder aportar garanties reals, poden trobar dificultats per aconseguir el crèdit
necessari per dur a terme els seus projectes."


Daniel Calleja Crespo, Director General de la Direcció General Empresa i Indústria de la Comissió Europea, va comentar: " Ens complau signar el nostre primer acord de garantia de préstec en el marc del programa COSME, el primer programa de la UE enterament dedicat a les pimes. La Comissió està fermament decidida a ajudar les pimes a superar les dificultats amb què s'enfronten per obtenir accés al crèdit. Gràcies a l'acord signat amb MicroBank, les garanties COSME ajudaran moltes petites empreses espanyoles que, d'altra manera, no podrien aconseguir finançament a causa de la falta d'avals".

Continuïtat a la relació entre institucions


La signatura d'aquest nou acord dóna continuïtat a la col·laboració de les tres institucions. Des de la creació de MicroBank, en 2007, el FEI ha recolzat la concessió, per part de l'entitat financera, de més de 53.000 microcrèdits per un import de 590 milions d'euros. Per la seva banda, el BEI va aprovar en 2013 un primer préstec de 60 milions d'euros a MicroBank, amb el
que s'han concedit microcrèdits per 120 milions d'euros a emprenedors, autònoms i microempreses.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.
ARA A LA PORTADA
ECONOMIA
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH