El Carmel, 10 anys vivint en la tristesa i la ignorància

Carmen P .Flores

Han passat ja 10 anys i un dia de l'enfonsament d'una part del barri del Carmel, mentre s'estava treballant en la construcció de la línia 4 del Metre, per millorar les condicions de vida dels seus veïns, habitat majoritàriament per emigrants de dins i fora d'Espanya.

Han passat ja 10 anys i un dia de l'enfonsament d'una part del barri del Carmel, mentre s'estava treballant en la construcció de la línia 4 del Metre, per millorar les condicions de vida dels seus veïns, habitat majoritàriament per emigrants de dins i fora d'Espanya. A dia d'avui, i malgrat les millores que s'aprecien al barri, moltes de les persones que van haver de marxar d'allí, quan han tornat per recordar les seves millors èpoques viscudes en aquesta zona, la majoria d'elles manifesta que, la tristesa que va venir de visita un 27 de gener del 2005 s'ha quedat permanentment de veïna. Per molt que hagin millorat el barri, abans, les persones vivien amb alegria al barri, hi havia vida, ara ja no és així. No és para menys, sinó que l'hi diguin als 1.2280 veïns que van haver de ser desallotjats de les seves cases, alguns dels quals no van tornar i uns altres van estar dos anys vivint en altres zones. Però amb la distància que donen aquests 10 anys, hi ha preguntes sense respostes i culpables que no han estat reconeguts, ni càrrecs polítics que hagin presentat les seves dimissions, ni que els hagin cessat. S'ha explicat tota la veritat?; Es coneixerà de debò les causes del desastre i els causants?; Quants d'ells s'han anat de "rositas"? i cal veure quants cognoms il·lustres, els Garcia Bragados, els Nadal i alguns més han estat enmig del foc, i ni tan sols s'han despentinat. La realitat és així, els anys que passen, i algun cabrejat explicarà el que realment ha passat en el Carmel, un barri en el qual, si les noves generacions no ho remedien, seguirà sent un barri trist i allunyat de la Plaça de Sant Jaume.

Sense comentarios

Escriu el teu comentari
No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles o injuriants. Reservat el dret d'esborrar qualsevol comentari que considerem fora de tema.


Més autors
Opinadors
Llegir edició a: ESPAÑOL | ENGLISH